Policija traži počinitelja

Ranjeni policajac iz Mostara u stabilnom stanju

"Njegovo stanje je stabilno, nema životne ugroženosti, zadobio je teške tjelesne ozlijede'', rekao je liječnik Safet Omerović.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 09. 2018. u 17:33 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: www.muphnk.ba / Izaslanstvo MUP-a i policije u posjeti ranjenom policajcu

Policajaca koji je u noći sa srijede na četvrtak ranjen u Mostaru prilikom razmjene vatre s pljačkašima u Dolini sunca, posjetile su brojne političke delegacije Grada Mostara, HNŽ, Federacije BiH...

Edin Mušić, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH nakon posjete je kazao da je čin ranjavanja policajca zabrinjavajući i da treba zatražiti od istražnih organa da poduzmu sve mjere kako bi se počinitelji izveli pred lice pravde.

Šerif Špago, predsjedavajući Skupštine HNŽ, kazao je da bi ovom prilikom trebalo pohvaliti i reakciju građana koji su prijavili krađu te brzu reakciju policije.

"Treba poduzeti sve mjere da se počinitelji ovog kaznenog dijela privedu i kazne kako zakon predviđa. Pozivam i sve građane koji imaju bilo kakva saznanja o osobama koje su pucale na policajce, a nalaze se u bijegu, da se jave policiji i pomognu u istrazi", izjavio je Špago za Klix.ba.

Liječnik Safet Omerović izvjestio je o stanju ranjenog policajca, kojem je tijekom dana urađen operativni zahvat na desnoj ruci.

"Njegovo stanje je stabilno, nema životne ugroženosti, zadobio je teške tjelesne ozlijede. Imamo oštećenje i koštanih i zglobnih struktura. Zarastanje i rehabilitacija će tražiti više vremena", kazao je Omerović.

Ranjenog policajca posjetili su i ministar MUP-a Slađan Bevanda, glavni tužitelj Zdenko Kovač te gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Podsjećamo, u noći sa srijede na četvrtak, oko dva sata ujutro, nakon poziva građana, policijska ophodnja sukobila se s četiri maskirane osobe koje su u mostarskom naselju Dolina sunca željele opljačkati jedan poslovni objekt. Pljačkaši su na ophodnju zapucali iz vatrenog oružja i tom prilikom ranili dvadesetpetogodišnjeg policajca Đ.H.

Kopirati
Drag cursor here to close