Policija traži počinitelja

Ranjeni policajac iz Mostara u stabilnom stanju

"Njegovo stanje je stabilno, nema životne ugroženosti, zadobio je teške tjelesne ozlijede'', rekao je liječnik Safet Omerović.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 09. 2018. u 17:33 Bljesak.info
Kopirati
Foto: www.muphnk.ba / Izaslanstvo MUP-a i policije u posjeti ranjenom policajcu

Policajaca koji je u noći sa srijede na četvrtak ranjen u Mostaru prilikom razmjene vatre s pljačkašima u Dolini sunca, posjetile su brojne političke delegacije Grada Mostara, HNŽ, Federacije BiH...

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Edin Mušić, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH nakon posjete je kazao da je čin ranjavanja policajca zabrinjavajući i da treba zatražiti od istražnih organa da poduzmu sve mjere kako bi se počinitelji izveli pred lice pravde.

Šerif Špago, predsjedavajući Skupštine HNŽ, kazao je da bi ovom prilikom trebalo pohvaliti i reakciju građana koji su prijavili krađu te brzu reakciju policije.

"Treba poduzeti sve mjere da se počinitelji ovog kaznenog dijela privedu i kazne kako zakon predviđa. Pozivam i sve građane koji imaju bilo kakva saznanja o osobama koje su pucale na policajce, a nalaze se u bijegu, da se jave policiji i pomognu u istrazi", izjavio je Špago za Klix.ba.

Liječnik Safet Omerović izvjestio je o stanju ranjenog policajca, kojem je tijekom dana urađen operativni zahvat na desnoj ruci.

"Njegovo stanje je stabilno, nema životne ugroženosti, zadobio je teške tjelesne ozlijede. Imamo oštećenje i koštanih i zglobnih struktura. Zarastanje i rehabilitacija će tražiti više vremena", kazao je Omerović.

Ranjenog policajca posjetili su i ministar MUP-a Slađan Bevanda, glavni tužitelj Zdenko Kovač te gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Podsjećamo, u noći sa srijede na četvrtak, oko dva sata ujutro, nakon poziva građana, policijska ophodnja sukobila se s četiri maskirane osobe koje su u mostarskom naselju Dolina sunca željele opljačkati jedan poslovni objekt. Pljačkaši su na ophodnju zapucali iz vatrenog oružja i tom prilikom ranili dvadesetpetogodišnjeg policajca Đ.H.

Kopirati