Granična policija

Preko GP Doljani pokušao prokrijumčariti migrante

Također, spriječeno je krijumčarenje trojice državljana Palestine i jednog državljanina Maroka.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 09. 2019. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Postrojbe granične policije Doljani, 13. rujna, uhitili su državljanina BiH i Republike Hrvatske jer je pokušao prokrijumčariti trojicu državljana Republike Turske. Krijumčarenje je otkriveno u neposrednoj blizini državne granice s Hrvatskom, tijekom kontrole VW Tourana bh. nacionalnih oznaka.

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a državljanin BiH i Hrvatske, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu 'Krijumčarenje ljudi', predan je Tužiteljstvu BiH.

Državljani Turske su, sukladno Zakonu o strancima, prekršajno sankcionirani. O ovom događaju, obaviještena je i Služba za poslove sa strancima BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH. 

Također, pripadnici Postrojbe za podršku i kontrolu Terenskog ureda Jug – Čapljina Granične policije BiH, 15. rujna, spriječili su krijumčarenje trojice državljana Palestine i jednog državljanina Maroka.

Ilegalni migranti su otkriveni tijekom granične kontrole Passata, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Bileće. U vezu s ovim događajem, dovodi se državljanin BiH.

O događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva BiH. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close