Strah

Policija RS: Spremaju se neredi

MUPRS još jednom poziva građane da se suzdrže od ponašanja kojima bi se ugrozila sigurnost građana tog bh. entiteta i njihova imovina, te da poštuju zakonske propise.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 10. 2018. u 14:57 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske apelirali su na organizatore da otkažu za sutra najavljene javne skupove u Banja Luci.

Povodom sutrašnjeg skupa grupe Pravda za Davida, a koji, kako dodaju, nije prijavljen policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, ali i povodom drugih skupova, iz policije RS-a naglašavaju da će poduzeti sve mjere i radnje kako bi spriječili svako ugrožavanje i narušavanje sigurnosti građana.

''Ministarstvo raspolaže informacijama da se organizira dolazak određenih grupa u Banja Luku s ciljem da izazovu incidente, koji bi podrazumijevali narušavanje javnog reda i mira, međusobne fizičke sukobe i sukobe s policijom'', tvrdi se u priopćenju MUPRS-a.

S obzirom na navedeno, bit će, navode, povećano prisustvo policijskih službenika na ulicama, koji će vršiti pojačane kontrole osoba i vozila.

''Apeliramo na sve građane za razumijevanje i strpljenje zbog eventualnih zastoja koji bi nastali prilikom pojačanih kontrola, da poštuju naređenja policijskih službenika i da surađuju s policijom'', navodi se u priopćenju.

Također, s ciljem održavanja javnog reda i mira i sprečavanja mogućih incidenata, apeliraju na sve organizatore da otkažu skupove najavljene za sutra.

MUPRS još jednom poziva građane da se suzdrže od ponašanja kojima bi se ugrozila sigurnost građana tog bh. entiteta i njihova imovina, te da poštuju zakonske propise.

''Eventualni prestupnici će biti identificirani i sankcionirani u skladu sa zakonom'', dodaju iz policije RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close