Nije prijavljen policiji

Najavljeni skup 'Pravda za Davida' nije zakonski odobren

Najavljeni skup 'Pravda za Davida' 5. listopada nije prijavljen policiji
Vijesti / Svijet | 02. 10. 2018. u 14:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Buka / Prosvjed u Banja Luci - 

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač izjavio je danas da za 5. listopad najavljivani skup grupe ''Pravda za Davida'' nije prijavljen policiji, pa time nije ni zakonski odobren.

Kaže da su tog dana u gradu najavljena dva politička skupa, SNSD-a i Saveza za pobjedu, ali da skup
''Pravde za Davida'' na Trgu Krajine nije.

Još uvijek nije odlučeno hoće li policija zabraniti ili ne to okupljanje, ali, kako dodaje Lukač, neće dozvoliti da dođe do narušavanja javnog reda i mira i ugrožavanja građana i njihove imovine.

''Po informacijama koje do sada imamo, na tom skupu je moguće da se pojave razne navijačke grupe i osobe koje imaju problematičnu prošlost, spremne su da izazovu narušavanje javnog reda i mira. Mnoge od tih grupa treba da dođu iz Federacije BiH. Dobili su pozive i odazivaju se. Mi imamo informacije o tome, imenima i prezimenima onih koji bi trebalo da se pojave u Banja Luci i policija će poduzeti sve korake da se spriječi narušavanje javnog reda i mira'', rekao je Lukač u izjavi novinarima u Banja Luci.



Dodao je da nikome ne preporučuje da dolazi u taj grad da narušava javni red i mir, ruši ili pali, jer će biti sankcionirani svi koji u tome budu sudjelovali.

Kada je u pitanju izvještaj protiv Željka Karana, direktora Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske, istaknuo je da je na tužiteljstvu da da svoj stav.

U izvještaju MUP RS Karan se tereti zbog kaznenog djela zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja, kao i za nesavjestan rad u službi u slučaju "Dragičević".

''Tereti se da je uradio toksikološki nalaz na aparatu koji nije certificiran'', utvrdio je entitetski ministar policije ističući da je on sve izjave u vezi sa slučajem "Dragičević" davao na osnovu dokumenta Zavoda za sudsku medicinu i drugih nadležnih institucija.

Kopirati
Drag cursor here to close