Detalji

Pogledajte film "Država protiv Davida"

Anketni odbor Narodne skupštine RS-a sačinio je na više od 320 strana izvještaja u vezi sa, kako tvrde, svim relevantnim činjenicama slučaja stradanja banjalučkog mladića.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 06. 2018. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portal Žurnal objavio je film "Država protiv Davida" koji rekonstruira posljednje sate života Davida Dragičevića, uspoređujući kontradiktorne policijske nalaze s dokazima koje posjeduje obitelj te ukazuje na svojevrstan fenomen građanskog bunta grupe "Pravda za Davida".

Podsjećamo, David Dragičević (21) pronađen je mrtav 24. ožujka ove godine. Policija njegovu smrt tretira kao nesretan slučaj ili samoubojstvo.

Video: Država protiv Davida

Istodobno, anketni odbor Narodne skupštine RS-a sačinio je na više od 320 strana izvještaja u vezi sa, kako tvrde, svim relevantnim činjenicama slučaja stradanja banjalučkog mladića.

U tom dokumentu su detalji odgovora na više od 800 postavljenih pitanja predstavnicima banjalučkog Okružnog tužiteljstva i policije. Uzete su izjave od ministra unutarnjih poslova RS-a Dragana Lukača, tužitelja Okružnog tužiteljstva Banja Luka Dalibora Vreće i glavnog tužitelja Okružnog tužiteljstva Banje Luka Želimira Lepira.

Tužitelji su rekli da utvrđuju sve činjenice u ovom slučaju i da će istraga biti otvorena, ako se i kada utvrdi da je riječ o krivičnom djelu i da za sada Tzužiteljstvo ne može kvalificirati ovaj događaj.

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin ubijen, te optužuje policiju i tužiteljstvo da to prikrivaju. Vrh policije RS-a je protiv Dragičevića podnio tužbe za klevetu, a on je tužiteljstvu dostavio više od hiljadu prijava u kojima se navodi da je David Dragičević, koji je nestao 18., a pronađen 24. ožujka, ubijen.

Kopirati
Drag cursor here to close