Tužiteljstvo nije donijelo odluku

Još se nije kvalificirao slučaj Davida Dragičevića

Ovo je prvi put da skupštinsko ad-hoc tijelo saslušava tužitelja, u vrijeme dok još nije donesena sudska odluka.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 05. 2018. u 15:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dalibor Vrećo, postupajući tužitelj u predmetu stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića, izjavio je danas da Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka još nije donijelo odluku o kvalifikaciji ovog slučaja i da će to uraditi što je prije moguće.

''Tužiteljstvo još uvijek nije donijelo odluku o kvalifikaciji ovog događaja, jer se još provode istražne radnje na utvrđivanju činjenica je li smrt Davida Dragičevića uzrokovana kaznenim djelom ili nije. Ako utvrdimo da jeste, donijet će se naredba o provođenju istrage. Ukoliko se utvrdi da smrt Dragičevića nije uzrokovana kaznenim djelom, bit će donesena naredba o obustavi istrage'', precizirao je Vrećo.

Na današnjoj sjednici Anketnog odbora, formiranog odlukom Narodne skupštine RS-a s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića, istaknuo je da u istražnom smislu za njega nema nikakav značaj konferencija za novinare koju je policija održala 26. ožujka, dva dana nakon pronalaska beživotnog tijela ovog mladića.

Istaknuo je da na njega nitko nije vršio pritisak, niti, kako je naveo, to netko može uraditi.

Odgovarajući na pitanja, Vrećo je kazao i da je 15. svibnja dobio dopis Zavoda za sudsku medicinu RS-a da kod njih ne postoji akreditirana laboratorija za toksikološku analizu, kao i da još nisu dostavljeni rezultati timskog vještačenja eksperata iz Zagreba, kojima su dostavljena oba obdukcijska nalaza beživotnog tijela Davida Dragiževića.

Ukazao je i da je ovo prvi put da skupštinsko ad-hoc tijelo saslušava tužitelja, u vrijeme dok još nije donesena sudska odluka.

Na neka pitanja u interesu istrage nije mogao da govori. Nakon Vreće, predviđeno je da ovoj šestoj sjednici Anketnog odbora izjavu da i glavni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka Želimir Lepir.

Kopirati
Drag cursor here to close