Provokacije

Pet osoba ozlijeđeno kod Knina, navodno gledali Crvenu zvezdu

Neki portali naveli su da je do sukoba došlo tijekom gledanja nogometne utakmice Crvene zvezde i da je bilo vrijeđanja i nacionalnoj osnovi.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 08. 2019. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu navečer je došlo do incidenta u jednom kafiću u mjestu Uzdolje na području Knina te u lokalu u mjestu Đevrske, potvrdila je policija.

''Sinoć, 21. kolovoza oko 22.30 sati na području Knina, u mjestu Uzdolje, je nekoliko, za sada, nepoznatih osoba u tamošnjem ugostiteljskom objektu verbalno i tjelesno napali vlasnicu ugostiteljskog objekta i goste, pri čemu su oštetili i inventar objekta. Tom prilikom pet osoba je lakše ozlijeđeno, među kojima i jedan maloljetnik. Nakon toga oko 22:50 sati u mjestu Đevrske, je nekoliko, za sada, nepoznatih osoba verbalno, a potom i tjelesno napalo vlasnika ugostiteljskog objekta i goste i oštetili inventar, kojom prilikom nitko nije ozlijeđen'', istaknula je glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske Marica Kosor.

Sve okolnosti ovog događaja se utvrđuju, a policija intenzivno poduzima mjere i radnje u cilju otkrivanja osoba vezanih za ovaj događaj, koji je okvalificiran kao kazneno djelo nasilničkog ponašanja, nanošenje tjelesnih ozljeda i oštećenja tuđe stvari.

Tijekom dosadašnjeg postupanja nekoliko osoba, koje se dovode u vezu s ovim događajem, su privedene u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Neki portali naveli su da je do sukoba došlo tijekom gledanja nogometne utakmice Crvene zvezde i da je bilo vrijeđanja i nacionalnoj osnovi.

Šibenska policija nije podnijela kaznenu prijavu zbog nacionalne netrpeljivosti, a na upit je li toga bilo Marica Kosor odgovorila je kako je istraživanje u tijeku, piše Večernji list.

Kako piše Feral News, dok je Crvena zvezda igrala play-off kvalifikacije za Ligu prvaka u Bernu protiv Young Boysa, petnaestak maskiranih osoba je "upalo" u kafić "Buffet Petko" u spomenutoj općini i napalo goste koji su gledali utakmicu.

Od svjedoka doznaju da su se u to vrijeme nalazile i žene i djeca koji su prevezeni u Opću i veteransku bolnicu ‘Hrvatski ponos’ Knin.

Hospitalizirano je pet osoba, među kojima su i vlasnici kafića i 9-godišnje dijete. Neslužbeno se doznaje da je vlasnik dobio bocu u glavu, a njegova supruga ima posjekotinu na nozi.

Prema informacijama s terena, policija intenzivno traga za napadačima, ali ima indicija da nisu s područja Knina i okolice.

U Đevrskama se također dogodio incident u kojem je nekolicina osoba ušla u lokalni kafić i provocirala goste koji su gledali utakmicu, a vlasnik kafića rekao je da se uglavnom radilo o provokacijama na nacionalnoj osnovi. Međutim, nije došlo do ozbiljnijeg incidenta.

Kopirati
Drag cursor here to close