Akcija SIPA-e

Pali krijumčari migranata u BiH

Na području Bratunca uhićene su dvije osobe, a u Sarajevu jedna. Tijekom akcije spriječeno je krijumčarenje sedam državljana Iraka, od kojih je troje djece.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 01. 2020. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici SIPA-e u utorak su na području Bratunca, lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo 'Organiziranje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata' i spriječili krijumčarenje sedam državljana Iraka, od kojih je troje djece.

Kako je priopćeno iz SIPA-e, prilikom realizacije navedenih aktivnosti policijski službenici SIPA-e, privremeno su oduzeli dva putnička motorna vozila, više mobilnih telefona te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Istodobno, provedena je i akcija kodnog naziva Maroko na području Sarajeva u kojoj je pretresen stambeni objekt i lišili slobode jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo 'Organiziranje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata' i krivično djelo 'Ometanje rada pravosuđa'.   

''Navedene aktivnosti provedene su po naredbama Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine, u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Kantona Sarajevo'', navela je SIPA.

Kopirati
Drag cursor here to close