Film bez happy enda

Odglumili pljačku za 78.000 KM

Vijesti / Crna Kronika | 18. 01. 2019. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Tuzlanskog kantona je sucu za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje pritvora za tri osobe s područja Gradačca.

Pritvor je predložen za Damira Gluhića (30) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela pronevjera u službi i lažno prijavljivanje, te za Amela Avdičevića (35) i Nadira Zukića (25) koji su osumnjičeni za pomaganje u činjenju krivičnog djela pronevjera u službi.

Postoji osnovana sumnja da je Gluhić početkom rujna 2018. godine, kao šef poslovnice firme Belamionix u Gračanici i osoba koja je materijalno zadužena za nošenje i predaju utrška, svjestan da prisvaja novac koji mu je povjeren u službi, po prethodnom dogovoru s Avdičevićem i Zukićem, prisvojio novac ove firme u iznosu od oko 78.000 KM tako što su stvorili lažni dojam da je nad Gluhićem počinjeno razbojništvo i tako mu otet novac.

Kako je priopćeno, po unaprijed dogovorenom planu, Gluhić je 10. rujna preuzeo utržak kako bi ga navodno predao u banku, sjeo u službeno vozilo koje je zaustavio na semaforu na raskrižju u mjestu Pribava kod Gračanice, gdje je jedan od pomagača maskiran i naoružan pištoljem razbio bočno staklo na vratima suvozača, sjeo u vozilo i uperio pištolj u Gluhića prikazujući tako da se radi o razbojništvu.

Zajedno su se odvezli do mjesta Sočkovac na području Petrova gdje je pomagač u autu ispalio jedan hitac i pištoljem udario Gluhića u glavu. Na sporednom putu je drugi pomagač čekao u vozilu Golf 2, koje su par dana ranije pomagači kupili, te im je Gluhić predao novac, nakon čega su se udaljili, dok je Gluhić ostao, pozvao policiju i prijavio da je nad njim izvršeno razbojništvo. Na taj način je Gluhić pribavio imovinsku korist u iznosu od 78.000 KM a Avdičević i Zukić su mu pomogli u tome.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP-a PU Gračanica su u suradnji s Tužiteljstvom u posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno provodili istragu u vezi s ovim događajima, te su nakon prikupljanja dokaza 16. siječnja 2019. godine, po naredbi Kantonalnog suda Tuzla, izvršili pretrese obiteljskih kuća, pomoćnih objekata i ureda koje su koristili osumnjičeni u Gradačcu i Gračanici. Prilikom pretresa su pronađeni određeni predmeti i novac za koje se sumnja da su korišteni prilikom izvršenja krivičnih djela.

Osumnjičeni su lišeni slobode te su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužiteljstva. Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, priopćeno je iz Tužiteljstva TK.

Kopirati
Drag cursor here to close