Sarajevski rafal

Lik iz najveće optužnice: Tko je Srećko Trifković?

Tijekom 2010. godine navodno je gazdovao pizzerijom na Palama koju su otvorili bliski Šarićevi suradnici.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 10. 2018. u 10:09 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srećko Trifković, koji je priveden na ispitivanje u vezi s ubojstvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, dobro je poznat policiji i pravosuđu.

Njemu je još u ožujku ove godine određen jednomjesečni pritvor nakon što ga je Tužiteljstvo BiH osumnjičilo da je bio član auto-mafije na području Sarajeva.

Povezan s Darkom Šarićem?

Trifković je uhićen u okviru istrage protiv Sretka Pajića i drugih koji se sumnjiče da su organizirano krali automobile na području Kantona Sarajevo. On je ranije povezivan i s narko-bossom iz Srbije Darkom Šarićem.

Tijekom 2010. godine navodno je gazdovao pizzerijom na Palama koju su otvorili bliski Šarićevi suradnici.

U okviru istrage protiv auto-mafije, osim Trifkovića, uhićeno je 15 osoba. Sve njih Tužiteljstvo BiH teretilo je da su krali vozila te ih preprodavali ili za njih od vlasnika tražili otkup.

Ova organizirana grupa je automobile krala uglavnom u Sarajevu i Mostaru, a potom ih prebacivala u iznajmljene garaže. Zatim su za neka vozila nabavljali lažne brojeve šasija i motora pa ih zatim prodavali u zemljama Europske unije. Grupa je imala pomagače širom BiH, ali i Srbije i Hrvatske.

Najveća optužnica ikad

Kako je tada rečeno iz Tužiteljstva BiH, u ovoj slučaju ono je podiglo do sada najopsežniju optužnicu protiv organizirane kriminalne grupe, čiji se pripadnici terete za organizirani kriminal u vezi s krađama više od 200 automobila, krijumčarenjem i daljom prodajom, izmjenom identifikacionih oznaka, iznuđivanjem otkupa ili rastavljanjem u dijelove za dalju prodaju, uglavnom skupocjenih motornih vozila, ukradenih od građana u Kantonu Sarajevo, Istočnom Sarajevu i ostalim krajevima Bosne i Hercegovine.

''Ovom istragom je spriječeno izvršenje većeg broja kaznenih djela, a borba protiv struktura auto-kriminala, vrlo je bitna sa aspekta sigurnosti građana i vladavine prava, jer se samo na području Kantona Sarajevo, u prosjeku evidentiraju dvije krađe automobila skoro svakog dana'', priopćeno je iz Tužiteljstva.

Uhićen i prije šest godina

Trifković je i ranije privođen i osuđivan zbog istih krivičnih djela. U veljači 2012. godine, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, dobio je godinu i osam mjeseci zatvora zbog krađa vozila i iznuda. U okviru akcije ''Kum'' tada su uhićeni i Nijaz Nisko Karkelja, Peđa Spaić, Dejan Vuković zvani Super Beba, Srećko Mandić, Mlađen Veljović i Milosav Samardžić.

Bio je i jedan od optuženih u predmetu '''Šetač'', koji su terećeni za organizirano krijumčarenje droge, ali je u tom predmetu oslobođen krivice zbog nezakonitih dokaza.

 


Odvjetnica Tatjana Savić potvrdila je kako je njezin branjenik Trifković priveden, a ona ga zastupa u predmetu ''Volan''. Navela je kako je prvi put privođen na samom početku istrage, te je nakon toga pušten.

''Tražio je tada da bude poligrafski ispitan i prošao je poligraf'', rekla je Savić, dodavši da će predati zahtjev da se saslušaju svjedoci koji bi trebali potvrditi njegov alibi.


Kopirati
Drag cursor here to close