Provjera alibija

Ubojstvo policajaca: Uhićeno više osoba, istraga proširena i na RS

Osobe koje se mogu dovesti u vezu s ubojstvom uhićene su na području istočnog Sarajeva.
Vijesti / Flash | 26. 10. 2018. u 18:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske priveli su više osoba koje se mogu dovesti u vezu ubojstvom dva policajca u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Osobe koje se mogu dovesti u vezu s ubojstvom uhićene su na području istočnog Sarajeva. Kakoje istaknuto, nije nužno riječ o osobama koje su počinile ubojstvo.

Opsežna istraga pokrenuta radi pronalaska osoba koje bi se mogle dovesti u vezu s ubojstvom dvojice sarajevskih policajaca u međuvremenu je proširena i na područje Republike Srpske (RS), budući da postoji vjerojatnoća da su počinitelji tog gnusnog zločina pobjegli izvan područja Kantona Sarajevo (KS).

Provjera alibija

Kako je Feni kazao komesar Ministarstva unutarnjih poslova KS Mevludin Halilović, pripadnici ovog ministarstva od jutros su u kontaktu s organizacijskim postrojbama Uprave policije RS-a, kao i Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) koje su, u skladu s nadležnostima, angažirane na ovom 'slučaju'.

''Kada se radi o aktivnostima koje provodi MUPKS u suradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova RS-a, SIPA-om i Federalnom upravom policije (FUP) u tijeku su aktivnosti na provjeri alibija za određena lica za koje imamo saznanja da se bave vršenjem kaznenih djela ove vrste'', precizirao je Halilović.

Dodao je kako će u ovisnosti od daljnjeg razvoja situacije u tom pogledu biti poduzeti konkretni koraci na, eventualnom, identificiranju osobe koje bi se mogle dovesti u vezu s izvršenjem spomenutog kaznenog djela.

U sarajevskom naselju Alipašino Polje - C faza, u blizini tržnog centra "Bingo", jutros oko 4.50 sati, za sada nepoznati počinitelji zasuli su rafalnom paljbom policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi motornog vozila.

Policajac Adis Šehović smrtno je stradao na mjestu događaja, a njegov kolega Davor Vujinović, koji je teško ranjen, podlegao je nakon višesatne borbe za život na KCUS-u.

Sindikat policije KS - Ustrajat ćemo u borbi

Upravni odbor Sindikata policije Kantona Sarajevo održao je danas izvanrednu sjednicu na kojoj su najoštrije osudili svaki vid napada na policiju i izrazili saučešće obiteljima kolega koji su ubijeni vršeći policijsku dužnost. 

Izrazili su opredijeljenost i dali punu podršku u radu Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo na rasvjetljavanju zločina, te očekuju punu suradnju sa svim neophodnim agencijama uz ulaganje maksimalnih napora s ciljem pronalaženja i uhućenja počinitelja, ali i njihovim adekvatnim kazneno-pravnim sankcioniranjem u skladu sa zakonom. 

''Svjesni smo sigurnosnih rizika sa kojima se susrećemo tijekom naše profesije, nažalost i ovo jutros je dokaz o kakvom poslu se radi i kakav je njegova težina, ali i zbog načina na koji su brutalno ubijeni očekujemo da se kod izricanja presuda napadačima na policijske službenike u bilo kojem slučaju, posebno ovom jutrošnjem, vodi računa da te sankcije budu maksimalne zakonske kazne jer se njima šalju poruke'', jedan je od zaključaka sjednice. 

Zahtijevaju od Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije da u suradnji s Vladom Kantona Sarajevo iznađu mogućnosti za pružanje pomoći obiteljima ubijenih kolega. 

''Ustrajat ćemo u borbi protiv svih oblika kriminaliteta i svakom policijskom službeniku dajemo punu podršku da prilikom vršenja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti u punoj mjeri primjenjuje zakonom propisane ovlasti, te da između izbora, mi ili oni, moramo mi izaći kao pobjednici, zbog nas i svih građana ovog kantona i ove zemlje'', zaključili su na vanrednoj sjednici. 

Naveli su da ih neće pokolebati ni velika iskušenja, a vjeruju da će svaki zahtjev u pogledu dodatnog opremanja i zaštite na radu policijskih službenika naići na razumjevanje nadležnih organa i pojedinaca. Očekuju od svih nadležnih organa opsežnu i sinkroniziranu istragu i akciju koja će rezultirati najsnažnijim obračunom sa izvršiteljima kaznenih djela teških krađa motornih vozila i njihovim odgovarajućim kažnjavanjem u skladu sa zakonom, priopćeno je iz Sindikat policije KS-a.

Izvanredna sjednica Općinskog vijeća

Izvanredna sjednica Općinskog vijeća Novi grad Sarajevo bit će održana u subotu, povodom ubojstva dvojice policajaca na teritoriji te općine. 

Sjednici će nazočiti policijski komesar Mevludin Halilović, načelnik Četvrte policijske uprave Novi Grad Nusret Selimović, a poziv je upućen i ministru unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedranu Mulabdiću. 

''Ubojstvo dva policajca koje se dogodilo u protekloj noći na teritoriji općine Novi Grad smatramo terorističkim aktom i napadom na državu jer su policajci ubijeni na radnom mjestu, u radnoj uniformi, a da pri tome nisu vršili intervenciju. Ubijeni su automatskim oružjem koje nije karateristično za sitni kriminal'', piopćeno je iz Općine Novi Grad.  

Općina Novi Grad poziva sve državne instuticije da urade svoj posao na svim razinama, a obavještajne agencije da se maksimalno uključe u rasvjetljavanje tog slučaja, te da o tome blagovremeno izvještavaju javnost, a obiteljima stradalih policajaca izražava duboko saučešće.

Kopirati
Drag cursor here to close