Lukač

RS će pomoći u uhićenju: Ubojica iz Konjica je trebao biti pod stalnim nadzorom

"U tom slučaju ćemo pomoći da ta osoba bude locirana, uhićena, ponovo procesuirana i zatvorena'', rekao je Lukač
Vijesti / Crna Kronika | 05. 02. 2019. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da će policija Srpske pomoći kolegama iz Federacije BiH u potrazi za osumnjičenim za ubojstvo Edinom Gačićem, ukoliko se on pojavi na području Srpske.

 "U tom slučaju ćemo pomoći da ta osoba bude locirana, uhićena, ponovo procesuirana i zatvorena. Riječ je o osobi koja je morala biti pod stalnim nadzorom i kontrolom policije jer se takvi, kao što vidimo, uvijek vraćaju na put svojih zlodjela", rekao je Lukač novinarima u Banja Luci.
 
Lukač je podsjetio da je Gačić bio pripadnik odreda "El mudžahedin" pri Armiji RBiH, koji je ubio svoju majku i još jednu osobu i izdržao dugogodišnju zatvorsku kaznu, prenosi Srna.

On nije mogao govoriti o tome je li federalna policija tražila podršku Ministarstva unutarnjih poslova Srpske s obzirom na to da je Gačić rođen u Banja Luci, navodeći da su to operativni podaci.

"Osoba je još u bjegu i radit ćemo sve što je potrebno da pomognemo našim kolegama da bude locirana i uhićena", naglasio je Lukač.

Gačić (43) osumnjičen je da je jučer u selu Podorašac kod Konjica ubio trgovca Sauda Sultanića (39) u njegovoj prodavnici, a zatim ga nožem i odvijačem izbo po tijelu i vratu.

Gačić, koji je zbog ranija dva ubojstva osuđen na 20 godina zatvora, pobjegao je poslije novog zločina i u tijeku je velika policijska potraga za njim.

Kopirati
Drag cursor here to close