Uhićenja u Banja Luci

I to je BiH: 'Prekucali' helikopter

U Banja Luci je zavedena akcija ''Parma2''
Vijesti / Crna Kronika | 16. 07. 2020. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka provode operativnu akciju kodnog naziva “Parma 2” koja je usmjerena na otkrivanje i rasvjetljavanje kaznenih djela iz oblasti imovinskog i gospodarskog kriminaliteta, priopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

U dosadašnjem tijeku akcije, slobode su lišene dvije osobe, osoba inicijala G.R. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo kaznena djela “Neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacijskoj mreži i elektronskoj obradi podataka”, “Ugrožavanje sigurnosti”, “Utaja”, “Prevara”, “Falsificiranje isprave” i osoba M.R. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo kaznena djela “Falsificiranje isprave”, “Navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja” i “Neovlašteno pružanje medicinskih usluga”.

Prijetio, krivotvorio i preprodavao

Naime, kako navode iz PU Banja Luka G.R. se sumnjiči da je u svibnju 2020 godine neovlašteno pristupio Facebook nalogu oštećene osobe te predstavljajući se kao oštećeni, uputio prijetnje po život i tijelo policijskim službenicima PU Banjaluka.

Također, postoje osnovi sumnje da je G.R. prodao vozilo marke Mercedes ML koje mu je bilo povjereno na čuvanje, pribavljajući tako protupravnu imovinsku korist u iznosu od 30.000KM.

U tijeku 2017. godine G.R. je krivotvorio liječničke nalaze u kojem mu je konstatirano teško zdravstveno oboljenje, te je iste u dva navrata dostavio u kazneni spis Osnovnog suda Banja Luka, tražeći za sebe pogodnosti u pogledu izvršenja kaznenih sankcija.

Krivotvorila diplomu i otvorila ordinaciju

Osoba M.R. se sumnjiči da je u prethodnom periodu izradila diplomu stomatološkog fakulteta u Sarajevu na svoje ime po kojoj je steklo zvanje master/magistar stomatoloških znanosti. Na osnovu diplome, M.R. je pribavila potrebna odobrenja nadležnih organa, te je 2017 godine u Banja Luci registrirala stomatološku ordinaciju u kojoj je kao zaposlena neovlašteno pružala medicinske usluge, priopćeno je iz PU Banjaluka.

U okviru ovih aktivnosti slobode je lišena i osoba inicijala S.S.

U tijeku je pretres na pet lokacija na području Grada Banja Luka koje koriste osumnjičene osobe.

Oduzet helikopter

Za sada je pronađena i oduzeta veća količina novca, uređaji za ometanje, prislušni uređaji, više mobilnih telefona, sim kartica kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem ovih kaznenih djela.

U sklopu akcije pronađen je i privremeno oduzet helikopter, jer postoje osnovi sumnje da je falsificirana dokumentacija za isti.

Akcija se provodi pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog Suda Banja Luka.

Određene aktivnosti u okviru ove akcije su i dalje u tijeku.

Kopirati
Drag cursor here to close