Konzulat BiH u Albaniji

U potresu u Albaniji nema ozljeđenih bh. državljana

"Niko nije ozljeđen kod manjine Bošnjaka koji žive u Albaniji, ali je nastala ogromna šteta na njihovim stambenim i poslovnim objektima", rekao je Klarić.
Vijesti / Flash | 26. 11. 2019. u 10:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prilikom strašnog zemljotresa koji je pogodio Albaniju, prema prvim informacijama, nije bilo povrijeđenih državljana Bosne i Hercegovine, kao ni Bošnjaka koji su dobili status manjine u toj zemlji, potvrdio je počasni konzul Bosne i Hercegovine u Albaniji Fikret Klarić za Klix.ba.

"Niko nije ozljeđen kod manjine Bošnjaka koji žive u Albaniji, ali je nastala ogromna šteta na njihovim stambenim i poslovnim objektima", rekao je Klarić u telefonskoj izjavi za Klix.ba, dok je popisivao štetu nastalu na građevinskim objektima.

Epicentar potresa, magnitude 6,4 po Richteru, bio je u 3:50 između Drača i glavnog grada Tirane, na deset kilometara dubine. Nakon toga zabilježeno je 20-ak manjih potresa.

Klarić je kazao kako je epicentar zemljotresa udaljen 10 kilometara od mjesta gdje je naseljena bošnjačka manjina.

"Neki objekti su potpuno srušeni, neki su napukli, a neki manje oštećeni. Ja sam zadužen za popisivanje srušenih i oštećenih kuća i do sada sam popisao blizu 30 posto. Prvi zemljotres je trajao 33 sekunde, usred noći. Bilo je strašno", kazao je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close