Promet narkoticima

Epilog SIPA-e akcije u Neumu: Zatražen pritvor za vozača cisterne

Zatražen pritvor za Marija Vuletića, osumnjičenog za promet narkoticima
Vijesti / Crna Kronika | 19. 07. 2018. u 15:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Marija Vuletića, rođenog 1971. godine u Metkoviću, R Hrvatska, državljanina BiH i R Hrvatske.

Osumnjičeni se tereti za kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama.

Mjera za određivanje pritvora u trajanju od mjesec dana se predlaže zbog opasnosti od bjega i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu, priopćeno je iz te institucije.

Podsjećamo, M.V. je uhićen u Neumu , a u cisteri kojom je upravljao pronađeno je 665 kilograma droge .

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), realizirali su, 17.7.2018. godine, operativnu akciju kodnog naziva „Petrol Line”, na području općine Neum, prilikom koje su pronašli i privremeno oduzeli preko 660 kg opojne droge.

Tijekom akcije pretraženo je teretno motorno vozilo, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, prilikom čega je pronađeno i privremeno oduzeto 89 vreća u kojima se nalazilo po sedam komada NN materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu cannabis sativa ukupne težine 665 kg. Pored navedenog privremeno su oduzeta i tri mobilna telefona marke „Samsung“.

Prema prikupljenim saznanjima, opojna droga, bila je namijenjena za ilegalno tržište zemalja zapadne Europe.

Kopirati
Drag cursor here to close