Cannabis Sativa

Detalji akcije u Neumu: U 89 vreća skrio 660 kilograma droge

Prilikom pretresanja pronađena su i privremeno oduzeta tri mobilna telefona marke „Samsung“, zatim 89 vreća u kojima se nalazilo po sedam komada nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 07. 2018. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U koordiniranoj akciji provedenoj pod nadzorom tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužitelja BiH, policijski službenici SIPA-e, u suradnji s Graničnom policijom BiH i MUP-om HNŽ-a, otkrili su i zaplijenili krijumčarenu isporuku od oko 665 kilograma opojne droge marihuana 'skunk'.

Prilikom pretresanja pronađena su i privremeno oduzeta tri mobilna telefona marke „Samsung“, zatim 89 vreća u kojima se nalazilo po sedam komada nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa, ukupne težine oko 665 kg.

Pročitajte još

Zapljena je izvršena na području Neuma, nakon čega je izvršen pretres i uhićena jedna osoba, državljanin R Hrvatske i BiH. Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole cisterne dubrovačkih registracijskih oznaka, u kojoj je vršen prijevoz opojne droge iz R Crne Gore u R Hrvatsku, a bila je namijenjena zapadnom narko-tržištu.

Zaplijenjena količina opojne droge marihuana 'skunk' je najveća zaplijenjena količina droge u posljednjih nekoliko godina,  koja na ilegalnom narko-tržištu dostiže milijunski iznos.

Nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužitelj će donijeti odluku o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

Foto: Sipa / Akcija u Neumu


'' Ta akcija pokazuje odlučnost Tužiteljstva BiH i policijskih agencija BiH da se suprotstave međunarodnim organiziranim kriminalnim grupama koje krijumčare velike količine narkotika.

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu'', priopćeno je iz tog tužiteljstva. 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu :SIPA), dana (17.07.2018. godine), na području općine Neum, realizovali su operativnu akciju kodnog naziva „Petrol Line”, kojom prilikom su izvršili pretres teretnog motornog vozila kojim je upravljao državljanin  Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close