Mjesec dana pritvora

Mostar: Priveden 23-godišnjak zbog premlaćivanja Mehe V.

Kroz dopis, ali i preko medija mještani su pozvali policiju i druge nadležne institucije da urade nešto kako nasilje u ovom dijelu mostarske općine ne bi eskaliralo.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 08. 2018. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog napada u mostarskom naselju Opine privedena je i pritvorena jedna osoba, potvrdio je MUP HNŽ-a.

"U utorak (14.8.) Sektor kriminalističke policije MUP-a HNŽ, nakon provedene kriminalističke istrage je podnio izvještaj o izvršenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu u Mostaru protiv osobe J.F. (1995.) koji je rođen u u mjestu Herten u Njemačkoj.

Priveden je i pritvoren je zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Teška tjelesna ozljeda' iz čl. 172. st. 3. Kaznenog zakona FBiH.

Naime, 7. Kolovoza kod napuštenog objekta poduzeća 'Velmos', nakon kraće verbalne prepirke osumnjičeni je napao osobu M.V. (1968.), tako što ga je zatvorenom šakom udario više puta u predjelu glave. Od udaraca, M.V. je pao i potiljkom je udario u asfaltnu podlogu, te je izgubio svijest.

Naime, prije nekoliko dana na Bišću Polju pronađen je pretučen Meho V., inače stanovnik mostarskog prigradskog naselja Opine. Iz Udruženja građana 'Opine' skrenuli su pažnju na ovaj slučaj budući da se pretučena osoba nalazi u bolnici 'dr. Safet Mujić' u komi.

Putem medija, ali i prosvjednim mirnim okupljanjem, mještani Opina su skrenuli pažnju na sve veći broj Roma koji su stigli iz drugih gradova BiH i regije, koje krive za ovaj napad, ali i za brojne druge napade u proteklom razdoblju.

Mještani su pozvali policiju i druge nadležne institucije da urade nešto kako nasilje u ovom dijelu mostarske općine ne bi eskaliralo.

''Osumnjičeni J.F. je lišen slobode i nakon provedene kriminalističke istrage određen mu je jednomjesečni pritvor", navedeno je u priopćenju MUP-a HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close