''Pljačka''

SDP HNŽ: HDZ BiH se treba prestati igrati s radnicima Aluminija

''Kadrovi HDZ su iz svakog uništenja tvrtke izašli bogatiji, dok je cijenu uredno platila ekonomska perspektiva Hercegovine i radnici'', zaključuje se u priopćenju.
Gospodarstvo / Tvrtke | 20. 08. 2019. u 11:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijska organizacija SDP HNŽ poziva HDZ BiH da se prestane igrati sa radnicima Aluminija sa nerealnim planovima, koji nisu usuglašeni ni na razini vlasnika, niti institucija sustava, a očigledno nemaju osiguranu ozbiljnu financijsku podršku za realizaciju, poručeno je u priopćenju KO SDP HNŽ-a.

''Degutantna pisma Nadzornog odbora i menadžmenta, u kojem se ispričavaju velikom voždu, prelazi sve granice ukusa i predstavlja vrijeđanje zdrave pameti'', navodi se.

Dalje navode kako je svima jasno da je ''Aluminij žrtva HDZ-a i njegovog igranja politike i biznisa koji je bio paravan za jednu od najvećih pljački u povijesti ove zemlje''.

''Radnike pozivamo da prestanu pratiti lažnu politiku koja im nije donijela ništa dobro i svoje probleme započnu institucionalno rješavati preko Vlade FBiH i Vlade Hrvatske, koje imaju kapacitet da vode pregovore o strateškim partnerstvima i programima sanacije'', poručeno je.

Nastavak radničkog pristajanja na scenarij u kojem svoju sudbinu predaju HDZ-u, navodi se, moraju biti svjesni da su svoje šanse za obnovu radnih mjesta sveli na minimum i postali žrtva stranačkih trgovina koji nemaju nikakve veze s njima.

''Ono što danas proživljavaju nije ništa nego iscrpljivanje koje su doživjeli radnici Sokola, Žitoprometa, Rudnika mrkog uglja i svih drugih giganata koje je HDZ uništio u svojoj borbi za hrvatske interese. Kadrovi HDZ su iz svakog uništenja tvrtke izašli bogatiji, dok je cijenu uredno platila ekonomska perspektiva Hercegovine i radnici'', zaključuje se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close