Pao svjetski prvak

Hrvatska srušila Francusku!

''Kauboji'' su ovime izborili kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre 2020. u Tokiju.
Sport / Rukomet | 23. 01. 2019. u 19:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska je s 23:20 (11:11) pobijedila aktualnog svjetskog prvaka Francusku u posljednjem susretu Skupine 1 svjetskog prvenstva u Koelnu.

''Kauboji'' su ovime izborili kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre 2020. u Tokiju, bez obzira na ishod posljednje utakmice u skupini, u kojoj se sastaju Njemačka i Španjolska.

Hrvatsku su predvodili odlični vratar Međugorac Marin Šego s 10 obrana, koji je proglašen igračem utakmice, i Zlatko Horvat koji je sa sedam pogodaka bio najbolji strijelac. Četiri pogotka postigao je Ljubušak David Mandić, a tri Jakov Vranković.

Hrvatski rukometaši će u subotu u danskom Herningu (20:30 sati) igrati utakmicu za peto mjesto protiv treće reprezentacije iz Skupine 2.

Francuska je, pak, natjecanje u skupini završila sa sedam bodova te će najvjerojatnije zauzeti drugo mjesto, na prvo može samo ukoliko Španjolska u posljednjem dvoboju skupine svlada Njemačku s više od osam golova razlike, pa će u polufinalu u petak u Hamburgu gotovo sigurno igrati protiv pobjednika Skupine 2 koji će biti poznat nakon utakmice Danska - Švedska.

Podsjećamo, prvih sedam reprezentacija sa Svjetskog prvenstva osigurat će kvalifikacije za OI 2020., ali i to će učiniti i osma. Izravno na OI ide prvak Europe, a to će vjerojatno biti jedna od ovih sedam najboljih reprezentacija sa SP-a pa će otvoriti i to dodatno mjesto za osmog s ovog SP-a.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close