Červar

Oteli su nam pobjedu

Červar se nakon utakmice obrušio na danski sudački par Gjeding-Hansen i njihovih nekoliko odluka u zadnje dvije i pol minuta koje su sve otišle na njemačku stranu.
Sport / Rukomet | 22. 01. 2019. u 07:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dansku suci su dijelili nepravdu i to na tako besraman način da je povrijeđena i Olimpijska povelja'', ljut je bio nakon poraza od Njemačke hrvatski izbornik Lino Červar, objavila je Hina.

Hrvatska rukometna reprezentacija ostala je bez izgleda za plasman u polufinale svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj nakon što je u drugom susretu skupine I u Koelnu nakon velike drame izgubila od Njemačke s 21-22 (11-11).

Červar se nakon utakmice obrušio na danski sudački par Gjeding-Hansen i njihovih nekoliko odluka u zadnje dvije i pol minuta koje su sve otišle na njemačku stranu.

''Ovo svjetsko prvenstvo je ujedno i kvalifikacijsko za Olimpijske igre u Tokiju. A ja sa 45 godina trenerskog iskustva mogu reći da je narušena olimpijska povelja, pravo svakog sportaša na ravnopravnost. Nema u sportu malih i siromašnih zemalja, bar ne bi tako trebalo biti, a dansku suci su jako oštetili hrvatsku reprezentaciju i ugrozili moje i pravo mojih igrača na Olimpijske igre. Ne mogu amateri odlučivati o sudbini sportaša'', žestio se Červar na službenoj konferenciji.

''Ja nikog nisam uvrijedio, a nisu ni moji igrači. Ali način kako nas je besramno pokrao ovaj nazovi najbolji sudački par na svijetu. Oteli su nam pobjedu. A mi smo zadnjih deset godina dvaput bili domaćini SP i EURA, pa pitajte sve jesu li suci krali u našu korist kao što je slučaj tu. Ovi suci se trebau sankcionirat, a neki su nas savjetovali i da povučemo ekipu sa prvenstva. Onakav prekršaj nad Duvnjakom, pa to je bilo očito'', kazao je Červar, nastavivši jaki je čestitao njemačkom izborniku Prokopu i igračima, te izjavio da oni nemaju ništa s onim što ga izjeda.

Video: CROATIA vs GERMANY Highlights

''Jako sam ponosan na igrače, igrali smo obranu fantastično, iako smo bili bez Cindrića i sa vrlo rovitim Duvnjakom. Danas smo zaslužili pobjedu, u to sam uvjeren kao što sam priznao da su Brazilci zaslužili pobjedu jučer. Dečkima nije lako, stišću zube, bore se protiv europskih i svjetskih prvaka, a onda ih još suci pokradu'', zaključio je Červar.

Zlatko Horvat na službenoj konferenciji  jedva je smogao snage kazati da je odigrala odličnu i borbenu utakmicu, no da je i vrlo ''žalostan zbog nekih stvari'', objavila je Hina. 

Kopirati
Drag cursor here to close