Revitalizacija muškog kluba

Zlatna generacija čapljinskih odbojkaša ponovno na okupu

Okupljanje je bilo i povod za ponovno revitalizaciju muškog odbojkaškog kluba u Čapljini, koji je prije par godina ugašen.
Sport / Ostali sportovi | 16. 05. 2019. u 14:24 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zlatna generacije čapljinskih i bosanskohercegovačkih odbojkaša okupila se nakon dugo vremena u rodnom gradu.

Odbojkaši Čapljine odigrali su jednu trening-utakmicu i uz razgovor se prisjetili odbojkaških vremena kada su žarili i palili bh. odbojkom.

Naime, zlatna generacija čapljinskih odbojkaša osvojila je zlatne medalje na završnicama pionirskih, mlađih kadetskih, kadetskih i juniorskih prvenstava, da bi potom poslali prvaci Prve lige Federacije BiH u dva navrata (2006. i 2012.) te igrali najviši rang bh. odbojke - Premijer ligu BiH - u kojoj su jedne sezone zauzeli i petu poziciju na ligaškoj ljestvici.

Vrijedi istaknuti kako je u ovoj generaciji bio Ivan Raič koji je nedavno predvodio rumunjski ''Galati'' do osvajanja titule prvaka, a koji je igrao u više zemalja i nosio kapetansku traku hrvatske odbojkaške reprezentacije.

Okupljanje je bilo i povod za ponovno revitalizaciju muškog odbojkaškog kluba u Čapljini, koji je prije par godina ugašen.

Predsjednik kluba, ujedno i predsjednik Odbojkaškog saveza Federacije BiH ''Miloš Jelčić'', koji je također bio na parketu na ovoj trening utakmici, istaknuo je kako ga posebno raduje da se ekipa okupila nakon toliko godina.

''Lijepo je vidjeti ove momke na okupu i prisjetiti se najslavnijih dana čapljinske odbojke. To je bila zlatna generacija koja će se teško opet ponoviti, i drago mi je vidjeti kako su opet na parketu sa velikim žarom igrali večeras, što govori dovoljno o njihovoj ljubavi prema ovom sportu'', rekao je Jelčić za Bljesak.info.

Dodao je kako je ovo okupljanje bilo i poticaj da se pokrene rad muškog kluba, za početak rekreativno, jednom tjedno, ali planovi su da se ponovno oformi muški odbojkaški klub.

''Imamo želju da kroz rekreaciju i promotivne aktivnosti ponovno kod dječaka probudimo interes za muškom odbojkom u Čapljini te da se ponovno vratimo u ligaško natjecanje'', rekao je Ječić.

Kopirati
Drag cursor here to close