Taekwondo

Dvoje reprezentativaca Hrvatske prešlo pod boje zastave BiH

Član izvršnog odbora Taekwondo saveza BiH Samir Šarić istaknuo je kako je ovo specifičan sport i da se vrlo teško kvalificirati na Olimpijske Igre.
Sport / Ostali sportovi | 11. 02. 2020. u 20:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinko Šegedin i Marija Štetić novi su reprezentativci Taekwondo reprezentacije BiH, rečeno je na konferenciji za mediji Taekwondo saveza BiH. 

Prelaskom Šegedina i Štetić iz reprezentacije Hrvatske, povećat će se šanse BiH za nastup na Olimpijskim Igrama u Tokiju i eventualno osvajanje medalja obzirom da se radi o vrhunskim taekwondoistima, poručeno je na konferenciji.

Član izvršnog odbora Taekwondo saveza BiH Samir Šarić istaknuo je kako je ovo specifičan sport i da se vrlo teško kvalificirati na Olimpijske Igre.

Foto: PR / Konferencija za medije Taekwondo saveza BiH

''San svakog sportaša su Olimpijske Igre, a obzirom da je ograničen broj sportaša koji mogu ići iz jedne države Šegedin i Štetić odlučili su uspostaviti kontakt sa savezom BiH i nastupati pod našom zastavom. Oni će nastupiti na kvalifikacijama u Milanu za Tokio 2020, ali i na ostalim natjecanjima gdje će sudjelovanje uzimati reprezentacija BiH'', istaknuo je Šarić.

Istaknuo je kako su Taekwondo savezi Hrvatske i Bosne i Hercegovine uspostavili dobru suradnju te brzo omogućili prelazak sportaša. Istaknuo je i da je Olimpijsi odbor na čelu s Izetom Rađom i Saidom Fazlagićem omogućio rješavanje administrativnih prepreka.

Marija Štetić na svjetskoj listi seniorki nalazi se na 15. mjestu, a među brojnim medaljama posebno se ističu bronze sa seniorskog prvenstva Europe 2018. godine u Kazanu i Grand Prixa u Maroku 2017. godine, te plasman od 5 do 8 mjesta na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Koreji
2017. godine.

''Potičem iz kluba Dubrava koji već ima Olimpijsku medalju sa Igara u Pekingu. To me potaklo da i ja pokušam uzeti medalju u Tokiju ove godine. Kruna svakog sportaša su svakako Olimpijske Igre, tako da planiram dati sve od sebe na ovom natjecanju”, istaknula je Štetić.

Dinko Šegedin nastupao je na svjetskim i europskim natjecanjima, te ostvarivao odlične rezultate među kojima su brojne medalje na G1 i G2 turnirima. Trenutno se nalazi u TOP 20 na svjetskoj rang listi što ga svrstava među nositelje i daje realne šanse za plasman na OI.

Foto: PR / DInko Šegedin

''Nositelj sam crnog pojasa treći dan, što se tiče samih rezultata imam šest medalja sa raznoraznih europskih smotri. Kao član Hrvatske reprezentacije osvojio sam 9. mjesto na Svjetskom prvenstvu 2017. godine. Na Europskom prvenstvu u Bakuu sam osvojio Europsko prvenstvo sa Hrvatskom, a sada smo došli do novog poglavlja. Otvorila se prilika da nastupam za BiH i ja sam vrlo rado pristao. Zahvalio se Olimpijskom odboru Hrvatske, kao i Olimpijskom odboru BiH, te Taekwondo savezima Hrvatske i BiH'', kazao je Šegedin.

Prisutnima se još obratio predsjednik Taekwondo saveza BiH August Orlović koji je čestitao dolazak sportašima i istakao da se nada da će upravo oni donijeti dugo očekivanu medalju i to baš iz Taekwondo sporta.

''Očekivanja Taekwondo saveza su velika, naš menadžment pokušava da ostvari dobre rezultate za Bosnu i Hercegovinu. Ovo do sada nije bila praksa, ali smo u suradnji sa Taekwondo savezom Hrvatske posegnuli da dovedemo pojačanja i pokušamo napraviti dobar rezultat'', kazao je Orlović.

Podsjećamo, osim Šegedina i Štetić, šansu za plasman ima i najtalentiraniji taekwondoista Nedžad Husić. Njih troje sudjelovat će na kvalifikacijama u Milanu u travnju. Ukoliko ostvare plasman nastupit će na Olimpijskim Igrama u Tokiju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close