Dogovoreno

Sportaši će u Tokiju biti testirani svako četiri dana

Trenutačno svi koji dolaze u Japan moraju provesti u karanteni 14 dana, no sportaši i svi koji su ključni za održavanje Igara bit će izuzeti od tog ograničenja.
Sport / Ostali sportovi | 03. 12. 2020. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportaši koji sudjeluju na Oilmpijskim igrama morat će priložiti negativan test na COVID-19 napravljen najviše 72 sata prije njihovog dolaska u Japan i bit će podvrgavani testiranjima na koronavirus “svakih 96-120 sati” tijekom Igara, navodi se u izvješću kojeg su u srijedu objavili organizatori.

Organizatori OI Tokio 2020, japanska vlada i uprava metrpolitanskog područja Tokio raspravljali su u srijedu o tome kako glavni japanski grad planira ugostiti Igre sljedeće ljeto i koje mjere je potrebno provesti da se osigura sigurno okruženje za sportaše i sve sudionike Igara.

Trenutačno svi koji dolaze u Japan moraju provesti u karanteni 14 dana, no sportaši i svi koji su ključni za održavanje Igara bit će izuzeti od tog ograničenja.

Više od 15,000 sportaša trebalo bi doći u Tokio i sudjelovati na Olimpijskim igrama koje počinju 23. srpnja, a većina bi ih trebala biti smještena u Olimpijskom selu.

U izvješću se navodi da će centar za testiranje sportaša na koronavirus biti smješten u Selu.

Organizatori će također pokušati navesti sportaše da što manje vremena provode u Tokiju nego što bi inače radili.

Izglede da se Igre održe sigurno sljedeće ljeto povećavaju vijesti o razvoju cijepiva protiv COVID-19.

Uspješno cjepivo moglo bi učiniti suvišnima mnoge protumjere protiv COVID-19 o kojima trenutačno raspravljaju organizatori Igara, ali Muto je naglasio da se s organizacijom i pripremom za OI idu dalje, sa ili bez cjepiva, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close