Društvene mreže

Pjanić, Vrsaljko i Srna lajkali Khabibovu islamističku objavu

"Francuska je pod napadom islamista, ali neće odustati od svojih vrijednosti", rekao je Macron čije su riječi razljutile Khabiba koji je uz prijeteću poruku objavio fotografiju predsjednikova lica preko kojeg se vidi otisak cipele.
Sport / Ostali sportovi | 02. 11. 2020. u 15:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan nakon što je Khabib Nurmagomedov na Instagramu objavio prijeteću poruku predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu, neporaženi UFC-ov prvak ponovno se obratio javnosti novom islamističkom porukom koju su, između ostalih, lajkom podržali hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko i bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna, a ''lajkačima'' se pridružio i Miralem Pjanić.

"Pod izlikom slobode govora, neprijatelji islama pokušavaju uvrijediti osjećaje stotine milijuna muslimana crtajući karikature naših svetaca. Zar doista misle da tako mogu ugasiti Alahovo svjetlo, čije je širenje obećao privesti kraju u svojoj lijepoj knjizi? Zar doista misle da svojim niskim i podlim djelima mogu naštetiti onome koji je na Zemlju došao sa samo jednom svrhom - izvesti ljude iz tame neznanja i obožavanja idola na svjetlo istine i obožavanja samo Alaha - Stvoritelja i istinskog Učitelja svih stvari. Tim činom nisu samo vrijeđali osjećaje muslimanskih vjernika, već su i izazivali Gospodara svjetova koji je obećao da će zaštititi svog glasnika od napada neukih ljudi. Mi ćemo samo reći da doista ne možete naštetiti Muhamedu i blagoslovljenom sjećanju na njega u srcima jedne i pol milijarde ljudi. Neka Alah blagoslovi našeg voljenog poslanika kao i njegovu obitelj, prijatelje i sve one koji su ih u dobru slijedili. I neka Alah kazni svakoga tko zadire u čast njegovog poslanika Muhameda. A Alah doista ne krši obećanja", napisao je dagestanski borac, a među više od tri milijuna lajkova našli su se i oni Vrsaljka i Srne, javlja Index.

 
 
 
View this post on Instagram

Сегодня под предлогом борьбы за свободу слова враги ислама и мусульман разных уровней пытаются оскорбить чувства сотней миллионов верующих во всем мире, рисуя карикатуры на лучшего из людей. Неужели они полагают что таким образом они смогут потушить свет Аллаха, распространение которого Он обещал довести до конца в своей прекрасной книге. Неужели они считают что своими низкими и подлыми поступками они смогут чем то навредить тому, кто пришёл на эту землю с одной лишь целью - ввести людей из мрака невежества и поклонения идолам к свету истины и поклонению одному Аллаху - Создателю и истинному Владыке всего сущего. Этим своим поступком они не только оскорбили чувства верующих мусульман но и бросили вызов Господу миров, обещавшему защищать своего посланника от нападков людей невежественных. Что ж они сделали то, что сделали и дело их у Аллаха, а мы лишь скажем что воистину вы никак не сможете навредить Мухаммаду и светлой памяти о нем в сердцах полутора миллиардов людей. Пусть Аллах благословит нашего любимого пророка а также его семью, сподвижников и всех тех кто последовал за ними в благе. И пусть Аллах обрушит своё наказание на каждого кто покушается на честь лучшего из людей - его пророка Мухаммада ﷺ. Воистину Аллах не нарушает обещаний.

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

Podsjetimo, islamistički teror posljednjih dana u Francuskoj počeo je stravičnim ubojstvom gimnazijskog profesora Samuela Patyja kojeg je 18-godišnji musliman čečenskog podrijetla dekapitirao nakon što je profesor učenicima pokazivao karikature proroka Muhameda, a nakon toga su u crkvi u Nici ubijene tri osobe.

"Francuska je pod napadom islamista, ali neće odustati od svojih vrijednosti", rekao je Macron čije su riječi razljutile Khabiba koji je uz prijeteću poruku objavio fotografiju predsjednikova lica preko kojeg se vidi otisak cipele.

"Neka ti Svemogući unakazi lice i svima koji, pod sloganom slobode govora, vrijeđaju osjećaje više od jedne i pol milijarde muslimanskih vjernika. Nek ih Alah osramoti na ovom svijetu i u budućem. Alah je brz u obračunima, a to ćete vidjeti. Mi smo muslimani, volimo svog proroka Muhameda (nek je mir i Božji blagoslov na njega) više nego svoje majke, očeve, djecu, žene i sve ljude koji su nam bliski srcu. Vjerujte mi, ove provokacije će im se vratiti."

U Francuskoj su sportaši koji su lajkali Khabibove objave pod velikim udarom kritika. Neki od nogometaša koji su lajkali Khabibove sporne objave su Kimpembe, Benzema, Sakho, Bakayoko, Faty i Pjanić. Posljednji u nizu je bio Alžirac Atal koji igra za Nicu.

U njegovu obranu je stao trener kluba, legendarni Patrick Vieira i rekao kako vjeruje da Atal nije shvatio pravo značenje Khabibove objave.

Mnogi sportaši, među njima svjetski prvak s francuskom reprezentacijom Kimpembe, pravdali su se da su objavu lajkali bez da su je pročitali ili su tvrdili da ne razumiju ruski, ali u tako nešto je teško povjerovati u doba automatskog prevođenja. A ako je istina, bianco lajkanje vjerskih ekstremista koji promoviraju terorizam u najmanju ruku je idiotski čin.

Kopirati
Drag cursor here to close