UFC

Pet najboljih borbi Habiba Nurmagomedova

Počast najboljem "pound-for-pound" borcu na svijetu, koji je upravo objesio rukavice o klin.
Sport / Ostali sportovi | 28. 10. 2020. u 19:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pregledom najboljih borbi u Habibovoj karijeri odajemo počast najboljem "pound-for-pound" borcu na svijetu, koji je upravo objesio rukavice o klin.

  1. siječnja 2012. - vs. Kamal Shalorus

    Video: UFC Debut: Khabib Nurmagomedov vs Kamal Shalorus | Free Fight

Habib je svog prvog protivnika u UFC-u pobijedio na svoj klasični način - oborivši protivnika na zemlju, gdje ga je izdominirao i prisilio na tapkanje. Shalorus je neuspješno pokušao umaknuti Habibu, no svi su njegovi napori bili uzaludni. Jednom kad je okrenuo leđa Habibu, Rus ga je odmah zgrabio za vrat i savladao gušenjem.

  1. siječnja 2013. - vs. Thiago Tavares

    Video: UFC Full Fight: Khabib Nurmagomedov vs Thiago Tavares

Thiago Tavares je 2013. bio jedan od najperspektivnijih boraca iz Brazila. Namršteno je gledao Habiba tijekom sučeljavanja, dok je brazilska publika nasmiješenom Rusu vikala "Mrtav si!" Razlog za takvu reakciju bila je Habibova majica s natpisom "Da je sambo lagan, zvao bi se džiju-džicu", koju je nosio na sučeljavanju.

Dvije minute nakon što je borba započela, Habib je svog protivnika pogodio sjajnim aperkatom ravno u bradu. Brazilac je pao na zemlju i završio u nesvijesti, a Rus ga je  dokrajčio laktovima.  

  1. studenog 2016. - vs. Michael Johnson

    Video: UFC 242 FREE FIGHT: KHABIB NURMAGOMEDOV VS MICHAEL JOHNSON

To je bio dan kada je Habib pokazao sav potencijal svoje specijalnosti - gušenja protivnika.

Sljedeći je Habibov protivnik bio Amerikanac Michael Johnson, na kojem je "Orao" pokazao čitav arsenal tehnika nanošenja boli. Johnson je do treće runde izdržao samo zahvaljujući svom duhu i jakoj volji. U dvije ga je prethodne runde potpuno iscrpio nemilosrdni pritisak Nurmagomedova, koji ga je bez milosti rušio na pod i udarao laktovima.

Prvo je ruski borac pokazao da je na nogama superiorniji od Amerikanca, zadavši niz preciznih udaraca i oborivši u roku od minutu i pol Johnsona na tlo, gdje je kraj ograde kaveza izdominirao svog protivnika. Svi se Habibovi protivnici plaše ove tehnike, jer se ona smatra njegovim najprepoznatljivijim potezom.

Uspostavivši kontrolu nad Johnsonom i rukama i nogama, Nurmagomedov je izvodio svoje napade, istovremeno razgovarajući s njim i nagovarajući ga da se preda. Amerikanac je to odbio, čak i nakon što se "Orao" našao na njemu i počeo ga nemilosrdno udarati. Sudac je intervenirao kad je Habib promijenio položaj kako bi izveo "kimuru" (potez nazvan po legendarnom japanskom džudašu i profesionalnom hrvaču Masahiku Kimori) i ozlijedio rameni zglob svog protivnika.

  1. prosinca 2017. - vs. Edson Barboza

    Video: Khabib Nurmagomedov vs Edson Barboza full fight

To je bio dan kada je Habib pokazao svoju superiornost nad jednim od najboljih napadača u borilačkim igrama.

Edson Barboza je bio poznat po svojim opakim udarcima nogom u glavu. Slavu je stekao nokautirajući svoje protivnike na ovaj spektakularan način. Prije borbe je promoviran kao najveća Habibova prijetnja do sada.

Ipak, nakon zatvaranja kaveza, sva je brazilska "prijetnja" isparila. Habib je skratio udaljenost i protivniku nije pružao priliku za zadavanje visokih udaraca, jer bi se Barboza svako malo našao na podu, braneći se od laktova i šaka ruskog borca.

Nakon prve je runde Barboza bio potpuno iscrpljen. Tri su mu člana njegovog tima morala pomoći da stane na noge.

U drugoj su rundi očevici primijetili totalnu frustraciju na njegovom licu. jer Brazilac nije znao što učiniti i kako nadjačati Habiba.

Na kraju je Nurmagomedov pobijedio Barbozu jednoglasnom sudačkom odlukom (30-25).   

  1. listopada 2018. - vs. Conor McGregor

    Video: Conor McGregor Vs Khabib nurmagomedov Highlights HD

Najzabavniji i najrazvikaniji nastup Habiba Nurmagomedova bila je njegova borba s čuvenim Conorom McGregorom.

Do raspleta njihove borbe došlo je u četvrtoj rundi, kada je Nurmagomedov uspješno protivniku "onesposobio" noge, nakon čega je, nakon niza udaraca, maestralno došao u još bolju poziciju. Conora je "Orao" prvo pokušao ugušiti s leđa, a zatim je, kada taj potez nije upalio, primijenio još jedan - s leđa je Irca uhvatio u čvrsti hvat oko vrata.

Iz toga kako se Habib ponio na kraju borbe bilo je očito da između suparnika postoji osobni animozitet. Nurmagomedov je čvrsto stisnuo Conorovu bradu i McGregor je na kraju, samo nekoliko sekundi kasnije, bio prisiljen na tapkanje, čime je signalizirao svoju predaju.

Sudac, koji se nalazio u neposrednoj blizini protivnika, odmah ih je počeo razdvajati, ali Habib kao da nije želio oslabiti stisak. Nakon toga je došlo do dobro poznatog iskakanja "Orla" iz kaveza i uključivanja u masovnu tučnjavu i u oktogonu i gledalištu, piše russia beyond.

Kopirati
Drag cursor here to close