Pare nisu problem, bit će ih i iz Europe

Zrinjski prijavio prihod 6 milijuna maraka i rekonstrukciju momčadi

UEFA je prošle godine povećala nagradni fond za svoja natjecanja, pa će tako Zrinjski 'inskasirati' sigurnih 240.000 eura koliko donosi nastup u prvom pretkolu Europske lige.
Sport / Nogomet | 27. 05. 2019. u 20:34 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kraj sezone 2018/2019, u kojoj su osvajanjem drugog mjesta Mostarci izborili novi nastup na međunarodnoj sceni, Plemići su obilježili zajedničkim ručkom, a odmor do početka priprema za novu sezonu trajat će samo petnaest dana.

Nakon tri uzastopna naslova prvaka Zrinjski je ovu sezonu završio na drugom mjestu Premijer lige BiH iza Sarajeva.

'Plemiće' tijekom ljeta očekuju i promjene u igračkom kadru.

Ugovori ističu Hrvoju Barišiću, Slobodanu Jakovljeviću, Marku Perišiću, Semiru Pezeru, Milošu Filipoviću, Samiru Bekriću, Milošu Ačimoviću, te Daliboru Veselinoviću.

Filipović je već dogovorio transfer u Grčku, dok će Slobodan Jakovljević produžiti suradnju.

Upitan je ostanak Amera Bekića, te Daria Rugaševića, dok je neizvjestan status Damira Šovšića.

Što se Sliškovića tiče, druga pozicija nakon tri vezane titule jednostavno nije dovoljno snažan argument za promjenu, no ipak je to bio povod za start spekulacija.

"Evo vidim da me već pojedini portali sele, možda bi njih trebali pitat, možda oni znaju nešto više oko toga. Ne znam ni u koji grad, ni državu, ali znam da sam negdje na granici Koreje, Vijetnama i Kine, tako da je bolje priupitati ove koji naveliko pišu o tome. I novinare koji znaju više od mene“, kazao je novinarima Baka u Mostaru.

Klub Pod Bijelim brijegom objavio je, u skladu s zakonom,  službeno financijsko izvješće u kojem stoji da su 'Plemići' u 2018. imali prihode od 6.115.139 KM, a tijekom prošle godine Zrinjski je zastupnicima / posrednicima igrača ukupno isplatio 331.507,00 KM.

Podsjetimo, UEFA je prošle godine povećala nagradni fond za svoja natjecanja, pa će tako Zrinjski 'inskasirati' sigurnih 240.000 eura koliko donosi nastup u prvom pretkolu Europske lige.

Za drugo pretkolo Europske lige UEFA klubove nagrađuje sa dodatnih 260.000 eura.

Nastup u trećem pretkolu "vrijedi" još 280.000 eura, dok klubovi eliminirani u play-offu dobivaju 300.000 eura.

Može li Zrinjski konačno prezimiti u eurokupovima saznat ćemo uskoro …

Kopirati
Drag cursor here to close