Derbi u Banja Luci

Zrinjski je u boljoj formi, ali u Banja Luci rijetko pobjeđuje

Iako je Zrinjski u puno boljoj formi nego Borac, domaći klub je večeras favorit protiv Mostaraca, najviše zbog tradicije koju ima.
Sport / Nogomet | 16. 08. 2021. u 14:22 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plemići u Banja Luci rijetko uzimaju bod, a još rjeđe pobjeđuju. Prošle sezone izgubio je obje utakmice kod Borca, a zadnju pobjedu na gradskom stadionu u Banja Luci ostvario je prije 12 godina, točnije u veljači 2009.

“To samo govori kako su jaki kući, tamo su prošle sezone samo četiri boda izgubili. Očekuje nas stvarno teška zadaća, ali tradicije su tu da se ruše, a mi smo spremni uzeti koji bod”, rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović prije polaska u Banja Luku.

Iako je Zrinjski nanizao pobjede nad Sarajevom i Željezničarom, dok Borac još nema pobjede, ni trener Banjalučana Zoran Milinković ne misli da Plemići mogu biti favoriti na Gradskom stadionu.

“Jesu u dobroj formi, ali valjda se na našem stadionu i nas nešto pita. Imamo pravo da se nadamo pobjedi i želimo je svim srcem. Pokazali su protiv Željezničara da su  već dostigli potreban nivo forme, ali vjerujem da je i kod nas voljni momenat na mnogo višem nivou nego prije”, naglasio je Milinković, prenosi Glas Srpske.

Večerašnja utakmica počinje u 20 sati, a prijenos je na Arena Sport TV.

Kopirati
Drag cursor here to close