Ususret derbiju

Jakirović: U Banja Luci nitko nije favorit

Utakmica Borac - Zrinjski igra se u ponedjeljak u 20 sati, a suditi će Admir Šehović iz Sarajeva.
Sport / Nogomet | 14. 08. 2021. u 15:58 Bljesak.info / SportSport.ba

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je odlično ušao u novu sezonu. Sedam bodova iz tri derbija je sasvim zadovoljavajući učinak i po svemu prikazanom Plemići djeluju sjajno.

Novi težak izazov za Plemiće je u ponedjeljak kada slijedi gostovanje Borcu koji se s druge strane ne može pohvaliti baš najboljim startom.

"Nitko nije favorit u Banjoj Luci. Ušli su slabije u prvenstvo zbog Europe, možda ih je razočaralo i ispadanje od ekipa iz Sjeverne Irske. I posljednja utakmica protiv Posušja očekivali su pobjedu, haj'mo reći da su kiksali. Protiv nas će učiniti sve da budu bolji protiv nas. Očekujem tešku utakmicu, bit će pun stadion. Na nama je da probamo nastaviti ovo što radimo", rekao je Jakirović na početku press-konferencije.

Jakirović je Zrinjski preuzeo početkom godine i dobar posao odrađen proteklih mjeseci sada dolazi na naplatu.

"Nema euforije, nema depresije. Isti sam trener kao što sam došao. To je proces koji traje. Sedam mjeseci radiš na nekim stvarima, sada se vide rezultati. Važno je da su radna atmosfera i radna etika i da nema otpora. Ako je pošten i zdrav pristup rezultat neće izostati. Sigurno smo na zemlji."

Govorio je i igračkom kadru. Utakmice protiv Željezničara i Sarajeva je počela ista ekipa, a posljednji trening će odlučiti hoće li tako biti i protiv Borca.

"Nekom smrkne nekom svane, uglavnom stanje je dobro, a znat ću više na posljednjem treningu."

Izdvojio je Zakarića, Melega, Vranješa i povratnika Lukića kao najopasnije igrače Borca uz napomenu da sada očekuje potpuno drugačiji Borac u odnosu na Posušje.

Plemići su prošog tjedna ostali bez trenera golmana Feđe Kulaglića, a njega je naslijedio Romeo Mitrović.

"Romeo Mitrović je novi trener golman. Prirodan je slijed da naslijedi Feđu. Ovo mu je vrhunska prilika da pokaže svoje znanje i prenese ga na golmane. Uvjeren sam da će nastaviti gdje je stao Feđa", kazao je Jakirović.

Utakmica Borac - Zrinjski igra se u ponedjeljak u 20 sati, a suditi će Admir Šehović iz Sarajeva.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Kopirati
Drag cursor here to close