Ugovor o djelu?

Zanimljiva posudba: Iz Stuttgarta na jedan mjesec u Liverpool!?

Stabilizira li se Kloppu stanje u sredini obrane Redsa, Nathaniel Phillips mogao bi se vratiti u Stuttgart do početka proljetne sezone u Zweiti, 29. siječnja.
Sport / Nogomet | 28. 12. 2019. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bild.de / Nathaniel Phillips (bijeli dres) vraća se iz Stuttgarta u Liverpool

Aktualni europski prvak Liverpool potvrdio je kako je postignut dogovor s njemačkim Stuttgartom oko 22-godišnjeg stopera Nathaniela Phillipsa.

Engleski defanzivac je ove sezone u svim natjecanjima upisao 11 nastupa za Stuttgart, a u Liverpool se vraća s posudbe početkom siječnja i bit će spreman za nastup već protiv Evertona u FA Kupu, 5. siječnja.

Trener ‘Redsa’ Jurgen Klopp ima velikih problema s ozljedama na stoperskim pozicijama i zato se odlučio na ovaj potez. Dejan Lovren oporavlja se od ozljede butnog mišića i ne igra posljednja dva tjedna, dok je Joel Matip već ranije van pogona.

Klopp tako trenutačno na stoperskim pozicijama ima samo Virgila Van Dijka i Joea Gomeza.

Međutim, njemački Bild piše kako bi Phillips mogao ubilježiti uistinu neuobičajenu posudbu kod Redsa.

Naime, stabilizira li se Kloppu stanje u sredini obrane, Nathaniel Phillips mogao bi se vratiti u Stuttgart do početka proljetne sezone u Zweiti, 29. siječnja.

Pretendent za povratak u Bundesligu tada dočekuje ekipu Heidenheima, a na tabeli samo jedan bod dijeli ova dva kluba. Stuttgart je na trećoj, a Heidenheim na četvrtoj poziciji druge njemačke lige.

Fifa inače u svojim pravilima dozvoljava da jedan igrač u tijeku sezone nastupi za dva kluba. Kretanje naprijed-natrag je regulirano propisima unutar svakog nogometnog saveza.

Tako bi se Nathaniel Phillips mogao vratiti u Stuttgart nakon samo jednog mjeseca provedenog u Liverpoolu, a uvjet je da to učini do 31. siječnja.

Računica je jednostavna: Budu li u Liverpoolu svi srednji braniči na proljeće zdravi, Phillips će više koristiti Stuttgartu nego Redsima.

Kopirati
Drag cursor here to close