S legendom na treningu

Wagner brazilsku čaroliju prenosi na mlade nogometaše Širokog

Posjetili smo Trening kamp ''Musa-Karačić'' gdje smo razgovarali s Wagnerom koji trenira U-12 momčad Širokog Brijega.
Sport / Nogomet | 29. 08. 2018. u 13:00 D.L. | Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što se u svibnju oprostio od Premijer lige BiH u kojoj je proveo 15 godina od kojih 13 u Širokom Brijegu, legendarni 40-godišnji Brazilac Wagner Santos Lago posvetio se trenerskom pozivu.

Od početka kolovoza svoju brazilsku čaroliju počeo je prenositi na mlade nogometaše u Omladinskoj školi Širokog Brijega gdje zajedno s Vladom Hrkaćom trenira veliku skupinu djece, odnosno U-12 momčad.

''U skupini ima skoro 60 djece, a na svakom treningu ih bude najmanje 40. Još traju ljetni raspusti i godišnji odmori pa roditelji putuju i odmaraju s djecom, tako da se nadam kad krene škole da biti će još već broj djece na treningu'', kazao je na početku razgovora za Bljesak.info Wagner Santos Lago nakon treninga u Trening kampu ''Musa-Karačić'' na Mostarskom blatu.

Foto: Bljesak.info / Wagner i Vlado Hrkać treniraju U-12 momčad Širokog Brijega

Mlade nogometaše s njim zajedno vodi Vlado Hrkać, a upravo su njih dvojica zajedno prošli seminare za trenerske UEFA-ine B licence. Hrkać je svoju dobio u prosincu 2017. godine dok je Wagner zbog utakmica Premijer lige službeno za licencu položio u ožujku 2018. godine.

''Imamo dobru suradnju, slažemo se i poznajemo se dugo kao prijatelji i suigrači. Drago mi je da opet zajedno radimo i mislim da smo na dobrom putu'', smatra Wagner.

Foto: Bljesak.info / Wagner i Vlado Hrkać treniraju U-12 momčad Širokog Brijega

Brazilcu je ovo prvo trenersko iskustvo te s mlađim kategorijama razvija sebe, ali i mlade talente Širokog Brijega.

''Kao trener mi je sve novo, nije mi  se bilo lako oprostiti od Nogometnog kluba Široki Brijeg. Moram dosta stvari učiti i što prije se prilagoditi novim izazovima. Pokušavam na svakom treningu naučiti nešto novo jer kroz razgovor i praksu možemo ići prema cilju'', priča Wagner za Bljesak.info.

Za svoje prvo trenersko iskustvo dobio je generaciju dječaka rođenih 2006. i 2007. godine.

Foto: Bljesak.info / Wagner i Vlado Hrkać treniraju U-12 momčad Širokog Brijega

''Dojmovi su jako pozitivni, dobio sam dobre i kvalitetne generacije. Djeca dobro treniraju i jako se dobro ponašaju na treninzima te slušaju sve što se od njih traži. Dođu s osmjehom na lice na trening i to je znak da su i oni zadovoljni'', ispričao nam je Wagner svoje prve dojmove.

Veliki broj djece na jednom mjestu legendarnom kapetanu ''Plavo-bijelih'' nije problem.

Foto: Bljesak.info / Wagner i Vlado Hrkać treniraju U-12 momčad Širokog Brijega

''Broj djece nije problem, kolega Hrkać i ja uvijek imamo plan za svaki trening te nam je cilj da sva djeca u isto vrijeme budu aktivna.Na našu sreću NK Široki Brijeg ima dobre uvjete za raditi i to puno znači za našu Omladinsku školu'', mišljenja je Wagner. 

Iako se ''bacio'' u trenerske vode, 40-godišnji Brazilac nije se totalno oprostio od aktivnog igranja te je početkom kolovoza potpisao jednogodišnji ugovor s hrvatskim trećeligašom Imotskim. Ipak, ta razina nije zahtjevna te Wagner uspijeva kvalitetno i na vrijeme odraditi i svoje trenerske obaveze.

Foto: Bljesak.info / Wagner i Vlado Hrkać treniraju U-12 momčad Širokog Brijega

Poznavajući njegovu upornost i rad, Wagner sigurno neće stati na ovome.

''Planiram položiti za UEFA-ine A i PRO licence. Ima još puno vremena, a u međuvremenu želim raditi kako bi dobio što više trenerskog iskustva'', zaključio je u razgovoru za Bljesak.info Wagner Santos Lago, trener U-12 momčadi Širokog Brijega.

Kopirati
Drag cursor here to close