Nogometni romantizam

Ne da mu se u mirovinu: Legendarni Wagner novi igrač Imotskog!

Wagner je za Bljesak.info potvrdio da će karijeru ipak nastaviti u Imotskom.
Sport / Nogomet | 04. 08. 2018. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni bivši igrač i kapetan Širokog Brijega Brazilac Wagner Santos Lago (40) ipak neće u igračku mirovinu te će svoju karijeru nastaviti u NK Imotski - članu 3. Hrvatske nogometne lige - jug.

''Od sada sam novi igrač Imotskog, a ubrzo ću potpisati jednogodišnji ugovor. Moja želja za igrom je velika i mislim da još mogu igrati te pomoći svom novom klubu u borbi za povratak u drugu ligu'', izjavio je za Bljesak.info Wagner.

''Ostvario sam inozemni transfer u 40. godini!'', dodaje nam Wagner kroz smijeh aludirajući na činjenicu da za vrijeme igranja u Premijer ligi BiH nije ostvario priželjkivani transfer u inozemstvo.

Najbolji igrač svih vremena u Premijer ligi BiH, najbolji strijelac u povijesti Premijer lige (121 pogodak) te rekorder po broju nastupa (297) Wagner Santos Lago posljednju utakmicu u dresu Širokog Brijega odigrao je na Pecari protiv Željezničara 13. svibnja 2018. godine zaključivši tako 15 godina igranja u Premijer ligi BiH odnosno 13 godina u Širokom Brijegu.

Na naše pitanje hoće li u NK Imotski nositi svoj omiljeni broj 15 na dresu, širokobriješki Brazilac je za Bljesak.info kazao: ''Neću, taj broj mi je samo za Široki Brijeg''.

Wagner će i dalje ostati trener U-12 momčadi u Omladinskoj školi Nogometnog kluba Široki Brijeg.

U Imotskom bi mu se trebao pridružiti bivši suigrač iz Širokog Brijega argentinski napadač Juan Manuel Varea (32).

Wagnerove brojke:

Wagner Santos Lago je ukupno za Široki Brijeg odigrao 385 utakmica u svim natjecanjima te je postigao 134 pogotka dok je 10 pogodaka zabio u dresu Posušja čime se brojka penje na impresivna 144 pogotka u svim natjecanjima u 15 godina igranja u BiH.

U Premijer ligi BiH za Široki Brijeg je odigrao 297 utakmica i postigao 111 pogodaka čime drži klupski rekord, a ako tomu pridodamo i 10 pogodaka iz Posušja Wagner uvjerljivo drži prvo mjesto najboljih strijelaca Premijer lige svih vremena sa 121 pogotkom.

U ''Plavo-bijelom'' dresu u Kupu BiH odigrao je 59 utakmica i postigao 18 pogodaka. U Ligi prvaka odigrao je četiri utakmice dok je u Europskoj ligi ubilježio 29 nastupa u kojima je postigao pet pogodaka.

Kopirati
Drag cursor here to close