12 ili 14 klubova

Utorak "dan D" za proširenje: GOŠK-u odbijena licenca za Premijer ligu

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održat će u utorak 30. lipnja sjednicu na kojoj bi trebala pasti konačna odluka o tome hoće li Premijer liga iduće sezone imati 12 ili 14 klubova.
Sport / Nogomet | 26. 06. 2020. u 16:20 S.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica se trebala održati ovog tjedna, no zbog smrtnih slučajeva u obiteljima dvojice članova Izvršnog odbora prolongirana je za utorak. 

Glavna točka dnevnog reda bit će razmatranje prijedloga da se Premijer liga proširi na 14 klubova. To su tražili Zvijezda 09 i Čelik koji se ne mire s time da su izbačeni u niži rang odlukom Saveza, koji je prekinuo prošlu sezonu zbog pandemije. 

Međutim, dok Zvijezda 09 ima licencu za Premijer ligu, nije ju dobio Čelik. U tom slučaju, ako se liga proširi, otvara se još jedno mjesto za jedan klub iz nižeg ranga.

Zato su premijerligašku licencu aplicirali Rudar iz Prijedora i GOŠK iz Gabele, no prvostupanjska komisija NS-a BiH na sjednici u petak odbila je njihove zahtjeve.

Licenca je izdana Krupi i sarajevskom Olimpiku, a GOŠK i Rudar mogu se u roku od osam dana žaliti Drugostupanjskoj komisiji.

Kopirati
Drag cursor here to close