Nogomet

GOŠK, Željo i Široki potpisali inicijativu za nastavak Kup natjecanja

Inicijativu za odigravanje Kupa potpisali su NK ''Široki Brijeg'', FK ''Željezničar'' i NK ''GOŠK''.
Sport / Nogomet | 08. 05. 2020. u 15:50 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

”Mišljenja smo da se u slučaju prekida BHT PL natjecanje u Kupu BiH treba nastaviti s obzirom da se epidemiološka situacija u BiH smiruje i mjere zabrane određenih aktivnosti se popuštaju'', stoji u priopćenju za javnost NK ''GOŠK'' Gabela.

Naime, ekipa iz Gabele potpisala je zahtjev za nastavak Kup natjecanja na razini BiH, a uz ''GOŠK'' inicijativu su potpisali i NK ''Široki Brijeg'' i FK ''Željezničar''.

''Pošto klubovi poluzavršnice Kupa BiH dolaze sa prostora Federacije BiH smatramo ovaj zahtjev razumnim i provedivim'', dodali su iz GOŠK-a.

Nogometnom savezu predložili su dva termina za odigravanje polufinala Kupa.

Prvi termin bio bi kraj svibnja jer tada, navode, velikom broju igrača u klubovima ističu ugovori zaključno sa 31. svibnjem, a tako bi se istima pružila prilika za osvajanje trofeja i imali bi dovoljno odmora i vremena za dogovor oko angažmana za sljedeću sezonu.

Drugi prijedlog ''Lavova'' je kraj srpnja jer završnica Kupa može poslužiti kao dio priprema za novu sezonu, a istovremeno bi se ispoštovali UEFA rokovi za prijavljivanje pobjednika Kupa za UEFA pretkola.

''Modalitet i mjesto odigravanja završnice Kupa BiH bi bio usaglašen za NS BiH”, navedeno je u priopćenju kluba sa Podavale.

Inače, natjecanje u Kupu BiH došlo je do polufinala u koje su se plasirali HŠK ”Zrinjski” , NK ”GOŠK”, FK ”Željezničar” i NK ”Široki Brijeg”.

Kopirati
Drag cursor here to close