Loviniuk i Kornev

Ukrajinci iz redova GOŠK-a: Kao da ste se previše opustili

Stranci u BiH nogometu, i tu mislimo na igrače izvan prostora bivše Jugoslavije, uobičajena su pojava, čak i u nižim ligama.
Sport / Nogomet | 29. 06. 2020. u 11:19 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Prvoj ligi dosta je nogometaša iz Brazila, Argentine, zemalja Afrike, no Ukrajinci su rijetkost. A GOŠK ima dvojicu. U Gabeli igraju, a u Čapljini stanuju, Ukrajinci Oleksandr Lovinuk i Ilija Kornev.

 Iako su obojica u GOŠK stigli prošle zime, još uvijek čekaju službeni nastup, kojeg nisu dočekali jer je prošla sezona prekinuta odmah na početku proljetnog dijela. Zanimljivo da su cijeli period kada je BIH, kao i većina država, bila u 'karanteni' proveli u Čapljini. Daleko od doma.

 ''Kad se otvorio aerodrom u Sarajevu, odmah smo otišli kući. Samo tri putnika su bila u avionu na relaciji Sarajevo – Budimpešta – Kijev, nas dvojica i jedna djevojka koja radi u Budimpešti. To je bio prvi let iz Sarajeva poslije koronavirusa. Jako je komplicirano putovati sad, potrebno je puno dokumenata'', priča Loviniuk za Dnevni list.

 Iako su putovali u Ukrajinu, uspjeli su se vratiti i priključiti pripremama GOŠK-a. No, zbog onoga što su preživjeli tijekom pandemije hvata ih tjeskoba.

 ''Psihički je jako teško zbog situacije oko koronavirusa jer stalno misliš o tome što će biti. Svi ostali igrači odu kući i provode vrijeme sa svojim obiteljima, dok mi stalno osluškujemo što će se dalje događati. A svakog tjedna se stvari dosta mijenjaju. Tako je bilo tijekom pandemije u Čapljini, a sad je opet neizvjesno. Moramo biti optimisti i nadati se da će biti dobro. Bili smo se zimus stvarno dobro pripremili za natjecanje, a onda je ostalo samo da čekamo u Čapljini'', kaže Kornev za Dnevni list.

 Dvojica Ukrajinaca teško se nose i s hercegovačkom vrućinom.

 ''Tijekom pandemije smo malo više šetali po Čapljini. Međutim sad je puno drukčije jer je jako vruće. Već u 9 u jutro kad imamo treninge je vruće, a poslije 12 je kao – “dobrodošli u pakao'', našalio se Loviniuk .

 Obojica su u Gabelu stigli iz treće lige, slovačke i grčke, a ako bi GOŠK izborio Premijer ligu voljeli bi ostati.

 ''Vidjet ćemo što će se dogoditi, sigurno da se nadamo progresu. Ako se plasiramo u Premijer ligu, naravno da bi se htjeli oprobati u elitnom bh. rangu jer iz te lige možemo dalje bilo gdje u Europu. Ukoliko se pokažemo, naravno'', ističe  Kornev.

Dvojac iz Ukrajine je zakasnio na pripreme jer se i u njihovoj zemlji u međuvremenu pogoršalo stanje sa Covidom-19.

''Neki dan smo imali antirekord s velikim brojem zaraženih. Nadam se da će se stanje smiriti jer bi za nas bila katastrofa da se opet prvenstvo ne održi. U Ukrajini i dalje moraš imati masku gdje god se pojaviš. Djeluje kao da su se ljudi u BiH previše opustili'', kazao je Loviniuk .

 

Kopirati
Drag cursor here to close