Slijedi egzodus?

Tri Barcine zvijezde odlaze u Ameriku, Raketa se vraća u 'zavičaj'

Katalonci moraju razmišljati o smjeni generacija koja im već lagano kuca na vrata. Mediji pišu da bi već za dvije godine Barca mogla ostati bez Gerarda Piquea, Luisa Suareza i Sergija Busquetsa. Ni Ivan Rakitić neće još dugo biti član Barcelone.
Sport / Nogomet | 19. 03. 2020. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: LalaSport / Rakitić, Piquea i Busquets godinama spadaju među glavne oslonce Barce

Posve je jasno da će Barcelona u sljedeće dvije godine napravi velike promjene u igračkom kadru.

Sama biologija kaže Lionel Messi neće još dugo moći nositi Barcelonu na svojim ramenima, ali i pored njega postoji još nekoliko bitnih igrača za ovu momčad.

Katalonci moraju razmišljati o smjeni generacija koja im već lagano kuca na vrata. Španjolski mediji pišu da bi već za dvije godine Barca mogla ostati bez Gerarda Piquea, Luisa Suareza i Sergija Busquetsa.

Kako piše Mundo Deportivo ovaj trojac bi karijere mogao nastaviti u američkom MLS-u. Navodno, David Beckham koji je osnovao Inter iz Miamija želi dovesti Piquea i Suareza koji su itekako zainteresirani za igranje u MLS-u.

Što se tiče Busquetsa on se već neko vrijeme nalazi na meti Los Angelesa, a put ovog grada mogao bi za dvije godine kada mu istekne ugovor s Barcelonom.

S druge strane, ni Ivan Rakitić, čini se, neće još dugo biti član Barcelone.

Ove sezone također igra toplo-hladno i sve se više priča o njegovom odlasku. Katalonski Sport danas piše kako mu je trenutno prioritet povratak u klub u kojem je napravio svoje ime u Španjolskoj.

Sevilla bi trebala biti sljedeći Rakitićev klub. Ivan je vrlo vezan za taj grad, tamo je upoznao i suprugu te je ostavio dubok trag u klubu.

Sport piše da je Rakitić mogao otići u Juventus u zimskom prijelaznom roku, ali da je igrač odbio tu opciju nakon što su se klubovi dogovorili oko odštete koja je bila 42 milijuna eura.

Juventus je navodno ponudio i vrlo visoku plaću, čak veću nego što ima u Barceloni, ali Rakitić nije htio napuštati Španjolsku.

Barcelona bi ga također htjela što prije prodati kako bi bar nešto zaradila na njemu. Ugovor mu isttječe na ljeto 2021. godine i sve je manje vremena kako bi izvukli bar nešto novaca.

Kopirati
Drag cursor here to close