Prepali se Kazahstanci

Trener Kairata o Širokom Brijegu: Nismo mogli gore proći

Širokobriježani su u dva navrata izbacivali momčadi iz Kazahstana, a ta činjenica plaši trenera Kairata.
Sport / Nogomet | 18. 06. 2019. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Kairata Aleksey Shpilevsky (31) nije bio nimalo zadovoljan nakon održavanja ždrijeba prvog pretkola Europske lige, u kojem je Kairat za protivnika dobio NK Široki Brijeg.

Širokobriježani su u dva navrata izbacivali momčadi iz Kazahstana, a ta činjenica plaši Shpilevskog.

''Znam što je balkanski mentalitet i koliko on podrazumijeva borbenosti. Bit će ovo jako težak susret, dobili smo bez dileme najtežeg mogućeg protivnika nakon jučerašnjeg ždrijeba naše skupine. Našu prednost vidim u činjenici da ćemo prvu utakmicu igrati u gostima. Moramo biti jako disciplinirani, ali istovremeno i dovoljno agresivni. Moramo praviti pritisak zajednički i ne smijemo odstupati od svog stila. Očekujemo dobru i zanimljivu borbu te se nadamo da ćemo i mentalno biti dovoljno čvrsti'', kazao je trener Kairata, dodavši:

''Od prve minute ćemo uzeti loptu i na gostujućem terenu. Nismo naivni, znamo neke stvari. Znamo da, ako date protivniku inicijativu, on može raditi što hoće. To ne smijemo dopustiti'', prenosi Sport1.

Inače, Kairat, prema Transfermarktu, vrijedi 21,43 milijuna eura dok Široki Brijeg vrijedi 6,28 milijuna eura. Prva utakmica na rasporedu je 11. srpnja u Širokom Brijegu, a uzvrat 18. srpnja u Almatyju. 

Kopirati
Drag cursor here to close