Europska liga

Široki Brijeg izvukao najtežeg i najudaljenijeg mogućeg protivnika

Širokobriježani su izvukli najtežeg i najudaljenijeg mogućeg protivnika.
Sport / Nogomet | 18. 06. 2019. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NK Široki Brijeg će u prvom kolu kvalifikacija za Europsku ligu igrati protiv kazahstanskog Kairata iz Almatyja.

Širokobriježani su izvukli najtežeg i najudaljenijeg mogućeg protivnika. Naime, kazahstanska momčad, prema Transfermarktu, vrijedi 21,43 milijuna eura dok Široki Brijeg vrijedi 6,28 milijuna eura.

Prva utakmica na rasporedu je 11. srpnja u Širokom Brijegu, a uzvrat 18. srpnja u Almatyju.

Foto: Bljesak.info / Široki Brijeg protiv kazahstanskog Kairata

Nakon 15 odigranih kola Kairat je na trećem mjestu kazahstanske Premier lige s 28 bodova, iza Tobola (32) i vodeće Astane (35). U protekloj sezoni bili su drugi sa 62 boda, 15 manje od prvaka Astane.

Podsjećamo, ''Plavo-bijeli'' su 2017. godine također igrali protiv predstavnika Kazahstana te su bili uspješni. Naime, u prvom susretu na Pecari Široki je s 2:0 slavio protiv Ordabasyja dok je u uzvratnom susretu rezultat glasio 0:0.

Prvi put su pak Širokobriježani s Kazahstancima igralu u sezoni 2013./2014. kada su bili bolji od Irtysha iz Pavlodara.

Bljesak.info - Široki Brijeg izvukao najtežeg i najudaljenijeg mogućeg protivnika

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - FC Ordabasy (2017.)

Zanimljivo, Široki Brijeg je u uzvratnom susretu u Kazahstanu igrao u žuto-crnim dresovima Kairata - inače velikog rivala Ordabasyja s obzirom da su tadašnji domaćini izigrali prethodni dogovor o boji dresova.

Podsjećamo, UEFA je dan prije ždrijeba objavili pet mogućih protivnika s kojima Široki Brijeg kao nenositelj može igrati, a osim Kairata, mogući protivnici su bili Apollon (Cipar), Ventspils (Latvija), Cracovia SSA (Poljska) i Dinamo Tbilisi (Gruzija).

Na Pecari su se nadali latvijskom Ventspilsu kojeg odlično poznaje trener Goce Sedloski s obzirom da je prije Širokog Brijega trenirao latvijsku Rigu. No, ždrijeb nije donio sreću Širokobriježanima te ih nakon 2017. godine ponovno očekuje daleki put u Kazahstan.

Kopirati
Drag cursor here to close