Azmir Husić

Teške optužbe: Igrač Sarajeva rasistički vrijeđao Badjija, suci vojnici koji slušaju naredbe

Uprava kluba Tuzla City na poluvremenu utakmice 20. kola Premijer lige BiH protiv Sarajeva napustila je stadion Koševo.
Sport / Nogomet | 22. 02. 2020. u 20:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava kluba Tuzla City na poluvremenu utakmice 20. kola Premijer lige BiH protiv Sarajeva napustila je stadion Koševo.

Prvi čovjek Tuzla Cityja Azmir Husić u razgovoru za Klix.ba rekao je zašto.

Husić je rekao da on i njegovi suradnici nisu željeli da gledaju lakrdiju koju su suci pravili na terenu, a prije svega rekao je da se to odnosi na crveni karton koji je Tuzla City dobio u finišu prvog poluvremena, nakon čega je faktički ovaj tim izgubio sve šanse da ostvari dobar rezultat na Koševu.

"Nema pravog komentara za ovo što se dogodilo. Nezadovoljni smo napustili stadion jer smo bili nezadovoljni onim što smo vidjeli na terenu, vidjeli smo u kojem pravcu sve ide i nije vrijedilo da se dalje nerviramo i budemo dio toga. Vidjeli ste sve, ovo nema smisla i nema nikakve veze s nogometom i suđenjem. Ovo je dno dna", kazao je Husić za Klix.ba.

Husić je rekao da je jedan igrač Sarajeva rasistički vrijeđao Badjija, igrača koji je dobio crveni karton, nakon čega je on izgubio kontrolu jer zna naš jezik i shvatio je riječi koje su mu upućene.

"Naravno da mislim na crveni karton. Pa šta je bilo dok nismo dobili crveni karton, koji je rezultat bio? Koliko je puta Sarajevo šutnulo prema golu? S ovakvim suđenjem Zorana Grbića možete osvojiti Ligu prvaka, ovo nema nikakvog smisla. Mi imamo snimak na kojem se vidi kako igrač Sarajeva rasistički vrijeđa našeg igrača, to je momak koji razumije naš jezik i ono što je uradio napravio je iz revolta. Taj igrač ne treba više da se bavi nogometom i treba dobiti doživotnu zabranu. Dupovac je prvi nasrnuo na njega i on je akter ovog incidenta, ali nema se ovdje više šta pričati i sve je jasno. Nakon toga, Grbić nije svirao faul za nas jer je znao da onda mora pokazati crveni karton, pa je pustio da se igra, a onda je i čist aut za našu ekipu dodijelio Sarajevu, nakon čega su oni došli do izjednačenja. To se dešava sve pred očima pomoćnog sudije i ovo je žalosno. Dugo sam ja u ovom da neke stvari mogu prepoznati, mogu reći samo da nećemo daleko dogurati dok je ovakvih ljudi", otkrio je prvi čovjek Tuzla Cityja.

Husić je rekao da su današnje suci u Premijer ligi BiH vojnici koji slušaju naredbe.

"Isti ovaj sudac svirao nam je nepostojeći penal protiv Željezničara, koji je izmišljen, sad opet pravi ovakve greške, izuzeće se može tražiti ali se ne može dobiti, ovi ljudi su vojnici koji slušaju naredbe i znaju zadatke. Nama ostaje da se borimo na sve načine i da pokušamo izbaciti ovo iz nogometa, a sve dok je ovako nećemo proći 2. pretkolo u Europi", rekao je Husić.

Susret 20. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Tuzla Cityja završen je pobjedom domaćeg tima rezultatom 6:2.

Kopirati
Drag cursor here to close