Trener iz Mostara

Službeno: Marinović potpisao za FK ''Sarajevo'' na dvije i pol godine

Vinko Marinović, bivši izbornik mlade (U-21) reprezentacije Bosne i Hercegovine, od danas službeno je novi šef stručnog stožera Fudbalskog kluba Sarajevo, potvrdili su iz aktualnog prvaka BiH.
Sport / Nogomet | 30. 12. 2019. u 17:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vinko Marinović, bivši izbornik mlade (U-21) reprezentacije Bosne i Hercegovine, od danas službeno je novi šef stručnog stožera Fudbalskog kluba Sarajevo, potvrdili su iz aktualnog prvaka BiH, javlja Anadolija.

Nakon što su uspješno regulirane sve administrativne procedure, Marinović je napustio reprezentativni angažman, te preuzeo klupu ”bordo” tima.

”Četrdesetosmogodišnji trener potpisao je ugovor u trajanju od dvije i pol godine. Kao igrač, Marinović je nastupao za Kozaru, Borac, Crvenu zvezdu, Germinal Beerschot... Tijekom trenerske karijere vodio je Kozaru, Borac i Zrinjski s kojim je osvojio titulu u sezoni 2015/16. Od 2017. obnašao je dužnost izbornika U-21 selekcije Bosne i Hercegovine te u tom razdoblju surađivao s prvotimcima FK Sarajevo - Vladanom Kovačevićem, Selmirom Pidrom, Besimom Šerbečićem, Andrejom Đokanovićem, Halidom Šabanovićem”, istaknuli su iz FK Sarajevo, dodavši:

”Ostatak stručnog stožera bit će definiran u sljedećim danima uz konzultacije šefa struke te rukovodstva kluba”.

Marinović će na klupi Sarajeva naslijediti Husrefa Musemića, trenera s kojim je tim s ”Koševa” u prošloj sezoni osvojio dvostruku krunu.

Poslije prvog dijela sezone, odnosno 19. odigranih kola u Premijer ligi BiH, nogometaši Sarajeva prvi su na ljestvici s 36 osvojenih bodova, jednim više od gradskog rivala drugoplasiranog Željezničara.

Kopirati
Drag cursor here to close