Koševo

Vinko Marinović novi trener FK Sarajevo

"Drago mi je da sam došao na Koševo. Znam što se od mene očekuje i ne bojim se izazova. Jesmo, pričali smo dosta dugo i na kraju našli zajednički jezik", rekao je Marinović za sportdc.net.
Sport / Nogomet | 27. 12. 2019. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FK Sarajevo će i službeno u narednim danima dobiti novog trenera, a umjesto Husrefa Musemića na klupu će, u naredne dvije i pol godine, sjesti Vinko Marinović.

"Drago mi je da sam došao na Koševo. Znam što se od mene očekuje i ne bojim se izazova. Jesmo, pričali smo dosta dugo i na kraju našli zajednički jezik", rekao je Marinović za sportdc.net.

Sarajevo je inače dugo željelo da vidi Marinovića na svojoj klupi. Pregovarali su već jednom prije dvije i pol godine, a do dogovora nije došlo jer je Marinović tek praktično bio postavljen za izbornika mlade reprezentacije. O tome on nije želio da priča, a o novom angažmanu je još rekao:

"Mislim da to sve što se mene tiče ide nekim normalnim putem. Borac, Zrinjski, mlada reprezetnacija, Sarajevo. Žao mi je što moram napustiti mjesto izbornika u-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali znam da se tako dva važna posla ne mogu obavljati istovremeno. Imao sam i ponudu da radim kao pomoćnik Duška Bajevića, ali sam se zahvalio na tome. Da sam i to prihvatio opet bih napustio poziciju kormilara mlade reprezentacije. Sada se okrećem apsolutno izazovima na klupi tima s Koševa. Vjerujem da mogu zajedno sa suradnicima na Koševu sačuvati titulu prvaka. Neće biti ni malo lako. Tu su Željezničar, Borac, pojačani Zrinjski. Ono što mi je kako važno je da znam odlično igrače Sarajeva, da mi neće trebati vremena da ih upoznajem, a odlično znam i ligu, rekao je Vinko Marinović.

Vinko Marinović je u svojoj trenerskoj karijeri vodio Kozaru iz Gradiške, s kojom je iz Prve lige Republike Srpske ušao u Premijer ligu, zatim Borac iz Banja Luke, kratko Kolubaru iz Lazarevca, te mostarski Zrinjski, a posljednji angažman imao je na klupi U21 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ovaj nogometni stručnjak je kao trener protivničke ekipe dvanaest puta igrao protiv Sarajeva, i ne može se pohvaliti pozitivnim skorom u tim utakmicama.

Ukupno je ostvario tri pobjede, četiri neriješena rezultata (s tim da je jednu od tih neriješenih utakmica izgubio na jedanaesterce u Kupu BiH), te pet poraza.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close