Trener Želje

Slišković nakon poraza: Moji igrači u nekim trenucima nisu znali gdje se nalaze

"Moje je da ih naučim, šta da kažem... Šta je tu je, nismo posebno razočarali, ali nismo ni nešto kvalitetno odigrali. Prekretnica je bila promašen penal", kazao je.
Sport / Nogomet | 01. 05. 2021. u 20:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Željezničara Blaž Slišković nakon poraza od Sarajeva u velikom sarajevskom derbiju rezultatom 3:1 rekao je da je promašen penal Semira Štilića bio ključni trenutak utakmice i da bi sve bilo drugačije da je postigao gol.

Slišković je rekao da njegovi igrači u pojedinim trenucima nisu znali gdje se nalaze, a da je Sarajevo odigralo taktički veoma dobru i kvalitetnu utakmicu.

"Sarajevo je vodilo s 2:0 nakon prvih 45 minuta, prepustili su nam vođenje igre i čekali su kontranapde pa je to izgledalo nešto bolje nego u prvih 45 minuta s naše strane. Imali smo pritisak, utakmicu smo izgubili nakon promašenog penala, a rezultat bi bio drugačiji da smo dali gol iz penala. Sarajevo je taktički odigrali kvalitetno i disciplinirano, čestitam im na pobjedi, dok moji igrači u nekim trenucima nisu znali gdje su", rekao je Slišković i nastavio:

"Moje je da ih naučim, šta da kažem... Šta je tu je, nismo posebno razočarali, ali nismo ni nešto kvalitetno odigrali. Prekretnica je bila promašen penal."

U narednom kolu Željezničar igra protiv Širokog Brijega na svojoj Grbavici, a ovo je za Sliškovića drugi vezani poraz na klupi Plavih. U prvom meču u Bijeljini Željezničar je remizirao s Radnikom rezultatom 1:1, prenosi Klix.

Kopirati
Drag cursor here to close