Premijer liga BiH

Nogometaši Sarajeva u derbiju protiv Željezničara slavili s 3:1

Sarajevo je imalo odličnu priliku već u 9. minuti meča. Mustedanagić je sjajno uposlio Fanima, ali je Ikić odlično reagirao i spasio “Plave“.
Sport / Nogomet | 01. 05. 2021. u 19:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva u 28. kolu Premijer lige BiH na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu u derbiju protiv Željezničara slavili su sa 3:1, javlja Anadolu Agency (AA).

Sarajevo je imalo odličnu priliku već u 9. minuti meča. Mustedanagić je sjajno uposlio Fanima, ali je Ikić odlično reagirao i spasio “Plave“.

Željezničar je u 22. minuti imao veliku priliku preko Štilića, ali je Đokanović sjajno reagirao i spasio “Bordo“ tim.

Ekipa Sarajeva je u 38. minuti povela golom Fanima. Krilni napadač Sarajeva je iskoristio grešku Željine obrane, izašao sam ispred Erića i pogodio za 1:0. Sarajevo je u 44. minuti ponovo imali veliku priliku, ali je Erić odlično obranio nakon pokušaja Mešanovića s nekih 20 metara.

Bordo ekipa je u prvoj minuti sudske nadoknade povela sa 2:0 golom Mešanovića koji je pogodio nakon asistencije Pejovića, što je bio u rezultat prvog poluvremena.

Ekipa Željezničara je bolje ušla u drugo poluvrijeme, pa je već u 54. minuti mogla doći do gola iz penala, ali je golman Sarajeva obranio šut Štilića s bijele tačke.

Sarajevo je u 60. minuti povećalo prednost na 3:0 golom Fanima iz slobodnog udarca s ivice kaznenog prostora.

Nakon dobre akcije nogometaši Željezničara u 72. minuti postižu pogodak. Štilić je dodao do Juričića koji je pogodio za 3:1. Željezničar je imao dobru šansu i u 78. minuti meča. Štilić je ubacio iz slobodnog udarca, ali je Ikić šutirao samo preko gola.

Sarajevo je u 82. minuti moglo doći do novog gola. Hebibović je izašao sam ispred Erića, lobovao ga, ali je Ikić spasio gol “Plavih“.

Nogometaši Željezničara su do kraja pokušavali doći do novog gola, ali je Sarajevo sačuvalo prednost te upisalo veliku pobjedu u utrci za titulu prvaka.

“Bordo“ tim je nakon 28 odigranih kola lider Premijer lige BiH s 56 bodova, ispred Borca koji ima 54 boda. U igri za titulu su još Velež na trećem mjestu s 52 boda i Zrinjski na četvrtom mjestu sa 49, i utakmicom manje. Željezničar zauzima sedmu poziciju s 40 bodova.

Ovo je bio 143. gradski derbi Sarajeva i Željezničara, a 123. prvenstveni. Željo je do sada bio nešto uspješniji s 45 pobjeda, Sarajevo je slavilo 43 puta, dok je 55 duela završeno bez pobjednika.

Kopirati
Drag cursor here to close