CR7 za povijest

Ronaldo postao europski rekorder svih vremena, Portugal jedva protiv Maroka

Cristiano Ronaldo zabio je i četvrti gol u drugoj utakmici Svjetskog prvenstva! Time je postao najbolji strijelac europskih reprezentacija u povijesti
Sport / Nogomet | 20. 06. 2018. u 16:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu 2. kola skupine B na Svjetskom nogometnom prvenstvu Portugal je u Moskvi na stadionu Lužniki svladao Maroko sa 1:0.

Strijelac jedinog gola bio je Cristiano Ronaldo već u 4. minuti susreta.

Dok su Bernardo Silva i Joao Moutinho kombinirali nakon udarca iz kuta, Ronaldo je uspio izmaknuti pozornosti Da Coste te neometan s pet metara proslijediti loptu iza leđa nemoćnog El Kajouia.

Bio je ovo već četvrti pogodak portugalskog kapetana na ovom SP, nakon što je u prvom nastupu postigao tri gola u 3-3 remiju protiv Španjolske.

Također, Ronaldo je ovime postao samostalni europski rekorder po broju postignutih pogodaka za reprezentaciju, ovo mu je bio 85. gol u dresu Portugala čime se odvojio od legendarnog Mađara Ferenca Puskasa koji je 84 puta bio strijelac u dresu Mađarske.

Do kraja utakmice Maroko je bio osjetno bolji suparnik, no nije uspio iskoristiti niti jednu od brojnih prilika za poravnanje te je i u svom drugom nastupu u Rusiji pretrpio minimalni poraz i tako postao prva reprezentacija koja je ostala bez teoretskih izgleda za prolazak u osminu finala, prenosi Hina.

Nakon dva nastupa Portugal je vodeći u skupini B s četiri boda, slijede Iran s tri i Španjolska s jednim bodom i utakmicom manje, dok je Maroko na dnu bez bodova.

U drugom susretu 2. kola ove skupine od 20 sati će u Kazanu igrati Iran i Španjolska.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close