Amigo

Romano Obilinović se vratio nogometu, zabija i u 40. godini

"Forma je prolazna, klasa je vječna", jedan je od brojnih ikonskih natpisa na majicama koje nosi ovaj krilni napadač, a to je potvrdio i u prvom nastupu za Mosor.
Sport / Nogomet | 03. 09. 2019. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Romano Obilinović (39) tri i pol je godine mirovao, barem što se tiče nogometne karijere. Činilo se kako je Žorž te 2016. definitivno objesio kopačke o klin u dresu NK Kaštel Gomilice, ali nije izdržao. Opet hara dalmatinskim travnjacima.

Legendarni Žorž priključio se pripremama HNK Mosora iz Žrnovnice za novu sezonu 2. županijske nogometne lige Splitsko-dalmatinske, petoga i najnižeg ranga nogometne strukture u tom dijelu Hrvatske, pišu 24sata.hr.

"Forma je prolazna, klasa je vječna", jedan je od brojnih ikonskih natpisa na majicama koje nosi ovaj krilni napadač, a to je potvrdio i u prvom nastupu za Mosor.

U prijateljskoj utakmici protiv Jadrana iz Kaštel Sućurca, naime, Obilinović je zabio gol! Nije bilo dovoljno za pobjedu, Jadran je bio bolji 5-2, ali Žorž je svoje odradio.

Bivši igrač Hajduka, Samobora, Tabora iz Sežane, Primorja, Kopra, Mure, Solina, Zadra, Mosora, Imotskog, Splita i Vala postao je tako najveća zvijezda lige i magnet za publiku koje na Mosorovim utakmicama sigurno neće nedostajati, pišu 24sata.hr.

Inače, Žorž je debitirao u 1. HNL još kao 18-godišnjak u dresu Samobora u sezoni 1997/98., kad je u 85. minuti ušao u igru umjesto Klaudija Vukovića u remiju sa Zadarkomercom (0-0), za koji su tad igrali Dalibor Zebić, Joško Španjić, Saša Bjelanović, Almir Turković...

Obilinović je u 60 nastupa u prvoj ligi zabio devet golova. Trpao je Rijeci, Slaven Belupu, Varaždinu, Istri, Zadru, Hajduku i Osijeku.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

@germania_sport

Objavu dijeli Romano Obilinović (@romano_obilinovic)

Kopirati
Drag cursor here to close