Pojačanja za hrvatske klubove

Andrijašević u Rijeci, Hajduk doveo Peruanca hrvatskih korijena

Posljednjeg dana prijelaznog roka u Rijeku se na posudbu vratio Franko Andrijašević dok je Hajduk doveo napadača iz Perua hrvatskih korijena.
Sport / Nogomet | 03. 09. 2019. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometaš Franko Andrijašević vraća se u Rijeku i to na posudbu do kraja sezone iz belgiskog Genta. 28-godišnji veznjak nije bio zadovoljan statusom u belgijskom prvoligašu i klubovi su dogovorili jednogodišnju posudbu bez mogućnosti otkupa ugovora.

Nije poznato tko će snositi i u kojem omjeru njegovu plaću, a Franko u Gentu ima ugovor do 2022. godine i godišnju plaću od 700.000 eura, javlja HRT.

Andrijašević je Rijeku napustio 2017. godine za nešto više od četiri milijuna eura. Bio je jedan od najzaslužnijih igrača u osvajanju povijesnog naslova za Rijeku, u 32 nastupa postigao je 18 pogodaka.

U karijeri je nastupao za Hajduk, Dugopolje, Dinamo, Lokomotivu, Rijeku, Gent i Beveren.

Peruanski napadač u Hajduk

U zadnjim satima prijelaznog roka, novo pojačanje je predstavio i Hajduk. Nakon dolaska Filipa Bradarića, momčad Damira Burića pojačat će Ivan Bulos, napadač iz Perua hrvatskih korijena koji dolazi iz Deportivo Municipala. S ''Bijelima'' je potpisao ugovor na jednu godinu s opcijom produljenja na još jednu.

Bulos vuče hrvatske korijene. Njegova baka je rođena u Rijeci, davno je odselila u Peru gdje živi i danas, javlja HRT.

''Čim sam došao u Split uvjerio sam se koliko ljudima znači ovaj klub. Bio sam na derbiju prije nekoliko dana, gledao sam s tribina i osjetio nevjerojatnu strast i emociju. Želim biti dio ovog kluba, opravdati povjerenje koje sam dobio i pomoći svojoj momčadi da ostvari što bolje rezultate'', kazao je Bulos nakon potpisa.

Kopirati
Drag cursor here to close