Nije se predavao

Povratak Cazorle: Prvi treninzi u Oviedu, gradu njegove mladosti

Cazorla se nada skorom priključenju ekipi Arsenala, a poseban mu je cilj odigrati još nekoliko minuta za Topnike do kraja sezone, kako bi se na taj način oprostio od Arsène Wengera
Sport / Nogomet | 01. 05. 2018. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski nogometaš Santi Cazorla vratio se u Oviedu treninzima na travnjaku, nakon godinu i pol dana pauze zbog teške i komplicirane ozljede noge. Mediji su u više navrata pisali o tome kako je Cazorli bila u pitanju čak i amputacija noge, ali su se liječnici na svu sreću izborili za njegov put ozdravljenja.

Igrač Arsenala započeo je svoju karijeru u Realu iz Ovieda, te je trening na El Requexónu za njega ujedno bio i podsjećanje na dječačke dane.

Cazorla se nada skorom priključenju ekipi Arsenala, a poseban mu je cilj odigrati još nekoliko minuta za Topnike do kraja sezone, kako bi se na taj način oprostio od Arsène Wengera, trenera koji ga je doveo u London.

"Dug je put ispred mene, jer nakon što si 18 mjeseci izvan stroja, sve zahtijeva određeno vrijeme kako bi stvari došle na svoje mjesto. Osjećam se sve bolje i stoga sam optimist za budućnost. Cilj je odigrati nešto u preostalom dijelu sezone, ali moramo svemu oprezno pristupiti", kaže Cazorla nakon što je njegova noga ponovno spremna na sve izazove profesionalnog nogometa.

On će se u četvrtak pridružiti momčadi Arsenala, a jasno mu je da će za punu formu trebati vremena. Ovaj 33-godišnji nogometaš kaže kako tako duga stanka pokaže i neke druge probleme dok se nosiš sa samom ozljedom, ali namjera mu je ponovno se izboriti.

"Osjetiš bolove i na drugim mjestima, nije samo u pitanju bila moja tetiva. Ali nakon što sam to prebrodio, preostaje mi težak rad kako bih se čim prije vratio na teren", kaže Cazorla.

Kaže kako će biti čudno i neobično bez Arsènea Wengera u Arsenalu, a koliko je ovaj trener važan za Topnike i engleski nogomet svjedoči i atmosfera na Old Traffordu, gdje su i navijači velikog rivala odali priznanje čovjeku koji je 22 godine trenirao jedan tim, mijenjajući nogometne navike i filozofiju, od čega je čitava Premier liga imala koristi.

Nakon teške ozljede prijetila je amputacija noge

Santi Cazorla (33), španjolski reprezentativac i veznjak londonskog Arsenala, posljednju je utakmicu odigrao krajem listopada 2016. godine. Od tada je proživio pravu drami i skoro ostao težak invalid.

Španjolac se ozlijedio 19. listopada 2016. godine na utakmici Lige prvaka protiv Ludogoreca. Njegov je Arsenal tada slavio 6:0, a za Santija Cazorlu započela je noćna mora koja je trajala duže od godine dana.

Stradala mu je tada Ahilova tetiva te je odmah operiran. Na početku su se mogle čuti glasine kako je za njegovu ozljedu kriva Arsenalova liječnička služba jer Cazorla je i ranije imao problema s Ahilovom tetivom, prije puknuća je pauzirao gotovo dva mjeseca, a klupski su mu liječnici ipak dozvolili povratak na teren iako je bilo jasno da nije potpuno spreman.

Prva je operacija rekonstrukcije tetive na njegovoj desnoj nozi prošla sjajno, liječnici su bili optimistični i najavljivali su brzi povratak. No, nesretni je Španjolac u bolnici 'pokupio' bakteriju koja je inficirala ranu i krenuli su problemi. Nanizao je čak devet operacija u osam mjeseci, a u jednom je trenutku stanje njegove noge bilo toliko loše da su liječnici najozbiljnije razmišljali i o amputaciji kako se upala ne bi proširila i ugrozila mu život!

'Stalno, komplikacija za komplikacijom. Prvo bakterija u bolnici, pa infekcija kosti, pa rana nije mogla zarasti... Valjda sam sad 'ispucao' sve pehove', jadao se nesretni Cazorla svojedobno. Tetivu su mu zbog infekcije morali skratiti i 'nadograditi', a liječnici su mu govorili da će biti sretan ako će nakon svega moći normalno hodati. O profesionalnom igranju nogometa nisu se usudili izjašnjavati...

Srećom, oporavak Santija Cazorle u jednome je trenutku krenuo uzlaznom putanjom.

'Nadam se da je sada sve gotovo, da je ova noćna mora prošlost i da ću ponovno zaigrati', kazao je u trenutcima koji su za njega značili sve - i nadu u normalan život, ali i opreznu nadu da će ponovno igrati nogomet.

Kopirati
Drag cursor here to close