Neuspjela epizoda

Pamić na odlasku poručio Iliću: Prepusti svlačionicu igračima i trenerima!

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Igor Pamić kao trener vodio je nekoliko klubova, ali epizoda u GOŠK-u iz Gabele ostat će najkraća u dosadašnjoj karijeri.
Sport / Nogomet | 28. 10. 2020. u 10:52 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Gabeli je proveo samo dva mjeseca i vodio 10 utakmica, a nakon što je u polovici utakmica doživio poraz klub mu se zahvalio na suradnji.

“Hvala igračima na izuzetnoj korektnosti i ljubavi koju su mi pružili tijekom ova dva mjeseca. Zahvaljujem se i Zdravku Mamiću koji mi je omogućio taj angažman, zahvaljujem se i oružarima, teti Miri i Anti. Generalno bilo je svega u ova dva mjeseca, a ja znam da sam radio najbolje što sam mogao, radio sam sigurno dobar posao”, kaže za Dnevni list Igor Pamić te dodaje:

“Neću ulaziti u detalje, ali ovo što sam vidio za dva mjeseca u Gabeli, nisam vidio u 34 godine igračke i trenerske karijere. Ali to ću ostaviti za sebe. U svakom slučaju nije bilo dosadno”.

Pamić je vodio GOŠK u deset natjecateljskih utakmica. U 8 prvenstvenih je tim upisao po dvije pobjede i remija te četiri poraza, a u Kupu po jednu pobjedu i poraz. Spomenuo je i suđenje kao faktor koji nije išao na ruku GOŠK-u.

“S druge strane radili smo sami sebi paniku. Došao sam u trenutku kad je energija u timu bila nikakva. U jednom trenutku smo je vratili, pa opet izgubili. Sigurno da se od trenera očekuje rezultat, ali postoje i drugi uvjeti koje treba imati, a to su mir i energija, što mi nismo imali. Pritisak je napravio svoje. Nadam se da će igračima sad biti omogućeno da imaju mir, jer ti igrači mogu puno više#.

U Prvoj ligi FBiH treneri generalno brzo padaju, on je bio 12. trener koji je izgubio posao, a tek je 12 kola. 

“Očito su ti ljudi koji tako mijenjaju zalutali u nogomet i ne razumiju ga. Tako je najlakše pravdati svoje neznanje. To je nemoguće pratiti igračima. Evo upravo GOŠK je imao jednog trenera sa svojom vizijom u pripremama, pa je došao drugi poslije par kola i sad treći. Da smo imali normalne uvjete, tvrdim da bi imali više bodova. Nadam se da će sad igrači biti “odblokirani”, dečkima treba mir. Mojim sinovima, igračima, želim puno sreće i strpljenja”, zaključio je za Dnevni list Igor Pamić, koji je imao i poruku za predsjednika GOŠK-a Luju Ilića:

“Zahvaljujem se Luji na druženju i svim iskustvima. Bez obzira što će se on ljutiti, dat ću mu savjet da svlačionicu prepusti treneru i igračima. Trener je za rezultat, a direktor za ured, tako mora funkcionirati. On se zaista bori kao lav za taj klub. Ali previše sluša savjetnike sa strane koji ne poznaju dovoljno nogomet i koji su tu radi svog interesa. To je moja prijateljska poruka, jer čovjeka cijenim i znam koliko se trudi. Želim njemu i klubu puno sreće, bit će im jako potrebna”.

Kopirati
Drag cursor here to close