Nije sav svoj?

Otkaz Van Bastenu: Usred TV prijenosa uzviknuo nacistički pozdrav!?

Van Basten, sada već bivši danas stručni komentator Fox Sportsa, reagirao je u emisiji na razgovor svoga kolege s njemačkim trenerom Frankom Wormuthom i spontano je izgovorio pozdrav koji su Nijemci koristili za vrijeme režima Adolfa Hitlera.
Sport / Nogomet | 26. 11. 2019. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa / Marco van Basten

Nakon što se legendarni nizozemski nogometaš Marco van Basten propisno se osramotio usred televizijske emisije utakmice Ajaxa i Heraclesa, televizijska kuća Fox Sports otkazala mu je suradnju.

Naime, on je tada prilikom uzimanja izjave pred kamerom upotrijebio nacistički pozdrav “Sieg Heil”, što je iznenadilo ne samo gledatelj ove televizije, nego i sve ljubitelje nogometa koji su pročitali vijest o njegovome ispadu.

Van Basten, sada već bivši danas stručni komentator Fox Sportsa, reagirao je u emisiji na razgovor svoga kolege s njemačkim trenerom Frankom Wormuthom i spontano je, valjda misleći da je duhovit, izgovorio baš pozdrav koji su Nijemci koristili za vrijeme režima Adolfa Hitlera.

Nizozemac se kasnije pokušavao ispričati, ali, ruku na srce, nije isprika u je još gluplja.

“Nisam imao namjeru šokirati ljude. Ispričavam se. Bila je to glupa šala”, kazao je Van Basten.

Isto tako, nije mu bio baš i neki tajming za ovu “šalu” jer ovoga vikenda igrači u Nizozemskoj započeli su borbu protiv rasizma i uoči svake utakmice igrači su stajali mirno jednu minutu. Razlog je incident iz proteklog tjedna kada su navijači rasistički izvrijeđali tamnoputog nogometaša na utakmici Den Boscha i Excelsiora.

Marco van Basten (55) dva puta je proglašavan najboljim nogometašem svijeta, a njegov pogodak protiv SSSR-a 1988. godine, koji je Nizozemskoj donio naslov prvaka Europe, ostao je zabilježen u nogometnim analima.

U karijeri je igrao za Ajax (128 golova) i AC Milan (90 golova), dok je za reprezentaciju odigrao 58 utakmica (24 pogotka).

Po završetku karijere bio je izbornik nacionalne vrste, a trenirao je i Ajax, Heerenveen i AZ.

Video: Marco Van Basten-Top 10 Goals
Kopirati
Drag cursor here to close