EURO 2020

Nešto je trulo u VAR sobi: Danci bijesni, ne mire se s porazom

"Neka se Englezi vesele, ne znam jesu li zaslužili pobijediti, ali to im je jedino čemu se mogu veseliti", piše dopisnik s Otoka u svom komentaru za danski dnevnik Berlingske.
Sport / Nogomet | 08. 07. 2021. u 14:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danci se teško mire s činjenicom da je u polufinalu Eura protiv njih dosuđen onakav jedanaesterac. Realno je ulazak u polufinale veliki uspjeh za svaku reprezentaciju, ali način na koji su ispali, zauvijek će pamtiti.

Simpatični crveno-bijeli Vikinzi bili su jako blizu čudesnog izbacivanja Engleske. Međutim, sudac Danny Mekkelie odlučio im je sav taj trud oduzeti dosudivši vrlo kontroverzan penal.

Hary Kane iz drugog ga je pokušaja spremio u mrežu, odveo Engleze u finale s ukupnih 2:1 poslije produžetaka, a Dance ostavio ispred vrata raja.

Danci su se pomirili s činjenicom da je rat završen i da su ga nepravedno izgubili, ali još će dugo pričati o toj odlučujućoj bitci za finale.

"Sve je bilo režirano za pobjedu Engleza. Inače je na europskim prvenstvima polovica stadiona u bojama jedne reprezentacije, a polovica u bojama druge, međutim ovo je izgledalo kao domaća utakmica za Engleze", prenosi riječi izbornika Kaspera Hjulmanda danski tabloid BT, koji je u najavi susreta pokušao zakuhati frku provocirajući Engleze.

"Zamislite samo da je 30 tisuća Danaca moglo doći na utakmicu, umjesto toga Englezi su uveli smiješne koronamjere i spriječili naše navijače u dolasku. No nije samo atmosfera bila naklonjena Englezima, cijeli ugođaj polufinala bio je kao engleski tulum za finale", ističe isti tabloid.

"Avantura je gotova. Englezi iz kontroverznog penala izborili finale Eura", piše autor teksta na tiražnom Politikenu.

Ton njihova teksta neobično je miran s obzirom na razvoj događaja sinoć na Wembleyju.

"Gordi Albion bio je bolji veći dio utakmice i zaslužio je proći, ali ne na ovaj način", stoji u nastavku teksta.

"Neka se Englezi vesele, ne znam jesu li zaslužili pobijediti, ali to im je jedino čemu se mogu veseliti", piše dopisnik s Otoka u svom komentaru za danski dnevnik Berlingske.

Ipak, u izvještaju s utakmice autor se ne dodiruje previše Engleza.

"Ni ta krađa, ni 60 tisuća raspjevanih Engleza nisu mogli izbrisati osmijeh s lica Kaspera Schmeichela, koji je jučer branio gotovo sve. Obrana za obranom iz akcije u akciju. Bio je fantastičan. Šteta što mu je sudac odlučio oduzeti nagradu", piše u izvještaju Berlingskea.

Neutralni mediji jasno su na strani Danaca.

"Sudac Danny Makkelie najprije je dosudio dvojbeni penal. Čak i da on nije vidio cijelu situaciju, VAR soba trebala ga je upozoriti na to da nije bilo kontakta. Da stvar bude još gora za njih, prije tog penala na terenu su bile dvije lopte i igra je trebala biti ranije zaustavljena", piše u tekstu uglednog ESPN-a, koji dodaje kako su Englezi zaslužili više od ovog rezultata.

Engleski mediji, dakako, hvale svoje na sva usta, ali odaju priznanje i danskim nogometašima u tekstu pod naslovom „Great Danes“… Uostalom, većina se slaže da su Englezi pokazali više.

Kopirati
Drag cursor here to close