(K)VAR?

Strahonja: Skandalozni nepostojeći penal odlučio finalista Eura!

"Ovo što se večeras dogodilo je potpuno neprihvatljivo i skandalozno, u situaciji da kontakta gotovo i nema. Ovdje ne postoji dragi ljudi, kontakt. VAR soba je morala dati priliku glavnom sucu da provjeri, ovo je neprihvatljivo".
Sport / Nogomet | 08. 07. 2021. u 00:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HRT / Sudac Strahonja je kategorički odbio mogućnost pravednog penala za Engleze

Velika zavrzlama dogodila se u 102. minuti utakmice Engleske i Danske kada je dosuđen kazneni udarac na Sterlingu.

Engleski napadač, kojem inače nitko ne osporava igračke kvalitete, pao je u maniru najvećih 'majstora' kaznenih prostora. Činilo se kao da će morati biti iznesen s terena, iako minimalni kontakt s Mæhleom realno nije utjecao na njegovu putanju.

No u njegovom je performansu ovaj prekršaj srušio sve čunjeve na stazi... Srećom po Sterlinga VAR soba je očito bila opčinjena atmosferom na Wembleyju, a možda i nekim 'višim ciljem'.

Zanimljivu opasku imao je hrvatski sudački ekspert Marijo Strahonja u HTV-ovoj emisiji Europeo koji nije mogao vjerovati što je dosudio nizozemski sudac Danny Makkelie.

"Ne znam što reći, baš sam tužan, uvijek gledam suce nekako s pozitivne strane, ali ovo što se večeras dogodilo je potpuno neprihvatljivo i skandalozno, u situaciji da kontakta gotovo i nema. Ovdje ne postoji dragi ljudi, kontakt. VAR soba je morala dati priliku glavnom sucu da provjeri, ovo je neprihvatljivo", zaključio je Strahonja.

Neki su mediji registrirali i dvije lopte istovremeno na terenu, što je suprotno osnovnim pravilima nogometa.

Kopirati
Drag cursor here to close